AKO RUSIJA IZGUBI, POSTAĆE BRUTALNA Glavni maršal britanskog vazduhoplovstva izneo tri crna scenarija
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Glavni maršal britanskog vazduhoplovstva Ser Majk Vigston rekao je za britanski "Telegraf" da su ruske vazdušne snage, površinska mornarica i podmorničke snage pretnja Britaniji i NATO-u.

Upozorio je da bi pretnja mogla postati još gora ako ruski predsednik Vladimir Putin bude svrgnut i ako Rusija izgubi.

- Kada se ukrajinski sukob završi i Ukrajina vrati svoje granice, kao što mora, imaćemo oštećenu, osvetoljubivu i brutalnu Rusiju. Način da nam nanese štetu je vadzušni napad, napad raketama i napad pod zemljom - rekao je Vigston, vođa RAF-a na odlasku.

Rusije je nedavno saopštila da će izgradnja objekata obalske infrastrukture za novu pomorsku bazu za smeštaj podmornica na nuklearni pogon, Belgorod i Habarovsk, koje nose super-torpeda ''Posejdon'', bite završena početkom sledeće godine.

Tass je naveo da će da nova divizija ruske flote u Pacifiku, koja se formira u okviru podmorničkih snaga, pored podmornica Belgorod i Habarovsk, bite sačinjena i od drugih podmornica. Ruska agencija ranije je prenela da će podmornica na nuklearni pogon Belgorod nastaviti sa misijom u okviru ruske tihookeanske flote i da će nositi super-torpeda ''Posejdon'' na nuklearni pogon od kojih najviše strahuju Velika Britanija i SAD.

Podmornica na nuklearni pogon Habarovsk je u završnoj fazi izgradnje u brodogradilištu Sevmaš, prenosi TASS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading