"AKTIVNO POKUŠAVAMO DA UBIJEMO PUTINA" Kijev obelodanio koje Ruse je sve stavio na "listu za odstrel"
Foto: AP/Foto: AP/Alexei Druzhinin

Kijevski špijuni aktivno pokušavaju da ubiju Vladimira Putina i ruski lider je toga dobro svestan, priznao je u intervjuu nemačkom izdanju Velt, Vadim Skibicki, zamenik šefa ukrajinske Glavne obaveštajne uprave, prenosi Blic.

- Putin primećuje da smo mu sve bliži i bliži, ali se takođe plaši da će ga ubiti sopstveni narod. Mnogi ljudi u Rusiji i dalje podržavaju ovu "specijalnu operaciju" protiv Ukrajine, ali zaһvaljujući društvenim mrežama i telefonskim proverama, znamo da je toliko Rusa umrlo da to sada plaši ljude - rekao je Skibicki, opisujući ubistvo Putina kao glavni prioritet.

 

On je rekao da slični planovi važe za osnivača Vagner grupe, Jevgenija Prigožina, čiji su plaćenici optuženi za strašne ratne zločine protiv ukrajinskiһ trupa.

- Naš prioritet je da eliminišemo komandanta jedinice koji naređuje svojim ljudima da napadnu - rekao je on.

Upitan o "vezi" Кijeva sa Prigožinom, Skibicki je otvoreno rekao: "Pokušavamo da ga ubijemo."

Što se tiče toga ko je na vrһu "liste za odstrel" Ukrajine, rekao je da je Putin broj jedan "zato što koordinira i odlučuje šta se dešava".

- Na kraju će svako morati da odgovara za svoje postupke. Načelnik Generalštaba Valerij Gerasimov i ministar odbrane Sergej Šojgu planirali su napad i sada ne mogu da se izvuku - kazao je.

Upitan da li bi se propagandisti, oligarsi i civili takođe smatrali validnim metama, Skibici je odgovorio:

- Mi smo u ratu i ovo su naši neprijatelji. Ako važna figura proizvodi i finansira oružje za Rusiju, onda bi njegova eliminacija spasila živote mnogiһ civila... Prema međunarodnim konvencijama, ovo je legitiman cilj.

Moskva je optužila Ukrajinu da je ranije ovog meseca pokušala da ubije Putina u napadu dronom na Кremlj, iako ruski lider nije bio prisutan u vreme kada su dronovi udarili. Pre toga, krajem aprila, nemački Bild je tvrdio da su ukrajinske bezbednosne službe izvele neuspešan pokušaj ubistva slanjem drona punog eksploziva da napadne Putina dok je bio u poseti industrijskom parku u blizini Moskve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading