POLJSKI GENERAL POZIVA NA PRIPREME ZA DRŽAVNI UDAR U BELORUSIJI Moskva poručila samo jedno!
Foto: EPA/SERGEI GAPON / POOL

„Mi treba da se spremimo za ustanak u Belorusiji, jer će se to dogoditi“, rekao je Skržipčak .

On je pojasnio da je reč o vojnoj operaciji.

„Moramo biti spremni da podržimo trupe koje će izvesti operaciju protiv Lukašenka“, rekao je general.

Lukašenko je ranije rekao da Zapad planira invaziju na teritoriju Belorusije kako bi uništio zemlju. Prema njegovim rečima, „u punom je jeku formiranje određeniһ legija za puč u Belorusiji“.

Prema rečima Skržipčaka, "ustanak" mogu da podignu Belorusi, koji trenutno učestvuju u neprijateljstvima na strani Ukrajine .

„Oni će otići u Belorusiju. Nadam se da će to izazvati ustanak u Belorusiji, Lukašenko se toga plaši“, rekao je Skržipčak .

"Moramo biti spremni da podržimo one trupe koje će voditi operaciju protiv Lukašenka. Imamo razloga da im pomognemo, kao što pomažemo Ukrajincima", rekao je general.

Takođe, u slučaju zaoštravanja situacije u Belorusiji, Skržipčak se plaši da će veliki broj izbeglica krenuti ka Poljskoj.

„Ako se ovaj ustanak dogodi, onda će, naravno, doći do egzodusa Belorusa u Poljsku i za to morate biti spremni“, rekao je on.

Peskov je Poljsku nazvao neprijateljskom državom, komentarišući reči o državnom udaru u Belorusiji

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, govoreći o izjavama Poljske o pripremi neprijateljstava u Belorusiji, rekao je da je Poljska država neprijateljska prema Ruskoj Federaciji, a Rusija ima obaveze da obezbedi bezbednost Belorusije, što će Moskva i učiniti pred tako očiglednom pretnjom .

"SKINUĆU VAM KOŽU..." Lukašenko zagrmeo: Nikada vam neću oprostiti!

Poljska je nama neprijateljska država. Ja bih išao dalje, ne bih je nazvao neprijateljskom. Jer, nažalost, poljsko rukovodstvo sada bukvalno ulazi u rusofobijske izljeve. I vidimo da ova nama neprijateljska država zapravo otvoreno govori o nameri da se direktno meša, uključujući i silu, u unutrašnje stvari susedne države. A ova susedna država je naš partner, saveznik i bratska država. Naravno, Ruska Federacija ima obaveze da obezbedi bezbednost Belorusije, što ćemo učiniti pred ovako očiglednim pretnjama“, rekao je Peskov, a snimak je na svom Telegram kanalu objavio novinar Pavel Zarubin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading