POKUŠALI DA RASTRGNU ĆERKU LAVROVA! Upali na venčanje, iz Gruzije bežali za Saudijsku Arabiju: Sve ćemo vas pobiti! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin ukinuo vize za stanovnike Gruzije i ukinuo zabranu letova iz Rusije za tu zemlju, koja je bila na snazi od 2019. godine, prvi avioni su iz Rusije u petak počeli se da stižu u Tbilisi i druge gruzijske gradove, piše AP.

Avion koji je u petak popodne sletio u Tbilisi dočekali su demonstranti koje je potom gruzijska policija rasterala. Obnavljanju vazdušne veze između Gruzije i Rusije usprotivila se i Zapadu naklonjena gruzijska predsednica Salome Zourabičvili koja se više puta s gruzijskom vladom sukobila oko odnosa Tbilisija i Moskve.

Privatna gruzijska televizija u petak je izvestila da se članovi porodice ruskog ministra Sergeja Lavrova navodno pripremaju za veliko slavlje u gradu Gurjaaniju u regiji Kaheti na istoku Gruzije. Prema pisanju Mtavarija, radilo se bratu Aleksandra Vinokurova, muža Ekaterine Lavrove (Vinokurova), kćeri Sergeja Lavrova. Mtavari je tvrdio da su Vinokurovljev brat i njegova verenica već sklopili civilni brak, a da će se veliko slavlje održati u hotelskom kompleksu.

Mtavari je napisao je izgledno da će na venčanje doći i Vinokurov i njegova supruga. I ona i on su pod zapadnim sankcijama zbog rata u Ukrajini.

Mtavari je u subotu napisao da su Sigurnosne službe Gruzije i Ministarstva unutarnjih poslova Gruzije u petak uveče oko ponoći Ekaterinu Lavrovu i njenog supruga odveli iz Gruzije i da su u subotu stigli u Saudijsku Arabiju.

POKUŠALI DA RASTRGNU ĆERKU LAVROVA! Upali na venčanje, iz Gruzije bežali za Saudijsku Arabiju: Sve ćemo vas pobiti! (VIDEO)

John Minchillo (STF)

 

 

Mtavari navodi da je to omelo planirano slavlje. Mladoženja i mlada i ostali gosti prebacili su se u hotel u Kvareliju. Međutim, tamo su ih zbog medijskih objava o venčanju dočekali demonstranti koje je policija pokušala da rastera. Mtavari navodi da su neki i uhapšeni.

"Gubite se! Sve ćemo vas poubijati!", vikali su demonstranti, navode lokalni mediji.

Gruzijska je policija u subotu uhapsila je poslanicu Elenu Hoštariju koja se usprotivila venčanju.

Gruzijska predsednica Zourabičvili rekla je da su članovi Lavrovljeve porodice napustili Gruziju i da se spomenuto venčanje brata Aleksandra Vinokurova neće održati.

Zourabičvili je pozvala da se popis sankcioniranih ruskih državljana koristi kako bi se zaštitila gruzijska granica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading