IPAK NEMA PREŽIVELIH? Deca nisu nađena, predsednik Kolumbije davao lažnu nadu
Foto: Privatna arhiva/EPA

Kolumbijci su optužili svog predsednika da je dao lažnu nadu nakon što je objavio da je četvoro dece nekim čudom spaseno iz avionske nesreće u Amazoniji.

Oružane snage su izjavile da još uvek nisu pronašle preživele. Tri odrasla tela već su pronađena nakon nesreće, za koju se veruje da je došlo zbog mehaničkog kvara 1. maja. Među poginulima su bili pilot aviona i majka četvoro dece iz etničke grupe Huitoto, piše Dejli mejl.

Predsednik Gustavo Petro izjavio je juče da su četvoro braće i sestara - dečaci od jedanaest meseci, četiri i devet godina i njihova 13-godišnja sestra - spaseni, što je, kako je opisao, "radost za zemlju". Ipak, nekoliko sati kasnije, kolumbijske novinske kuće javile su da su njihovi kontakti u oružanim snagama rekli da su jedinice za potragu i spasavanje rekle da još uvek nisu pronašli nijednog preživelog.

IPAK NEMA PREŽIVELIH? Deca nisu nađena, predsednik Kolumbije davao lažnu nadu

EPA

 

Petro je tu vest podelio na Tviteru, rekavši da su deca otkrivena nakon 'naporne potrage' od strane vojske. Ali kasno sinoć vojni izvori su uneli zabunu rekavši da je mesto boravka dece ostalo nepoznato zvaničnicima.

Neki izveštaji sugerišu da je decu možda pronašao čamac na udaljenoj lokaciji i da zvaničnici tek treba da dođu do njih, koji su rekli da je predsednik 'pogrešno obavešten', bez pojašnjenja.

Međutim, nekoliko kolumbijskih novinskih kuća, kao i kolumbijski institut za porodičnu zaštitu, izvestili su jutros da deca još nisu pronađena. Vest je izazvala negodovanje na društvenim mrežama, a korisnici su udarili na Pedra, nazivajući ga lažovom i optužujući ga da ljudima daje "lažnu nadu".

Drugi su se pitali kako je četvoro male dece uopšte moglo da preživi 18 dana u tako teškim uslovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading