PUTIN IZDAO NOVO NAREĐENJE "Ovde ne treba štedeti niti smanjivati troškove zbog trenutne situacije"
Foto: AP/Foto: AP

Severni morski put je jedan od strateških prioriteta, u ovoj situaciji na njemu ne treba štedeti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade.

„Razvoj Severnog morskog puta je, naravno, jedan od očiglednih strateških prioriteta. Ovde, verovatno, ne treba štedeti niti smanjivati troškove zbog trenutne situacije“, rekao je Putin.

Šef države je napomenuo da Rusija namerava da razvija Severni morski put, uključujući i uz učešće zainteresovanih stranih partnera.

„Moramo da razmišljamo o budućnosti, Severni morski put se otvara, to je očigledno. Upravo sada su kolege (članovi vlade) govorili o klimatskim promenama, da li je to dobro ili ne, ali to se dešava“, rekao je šef države.
Generalno, razvoj Severnog morskog puta je nazvao izuzetno važnim za Rusku Federaciju.

„Već smo pokrenuli redovne linije nuklearnog teretnog broda, pustili smo u rad drugi nuklearni ledolomac Ural“, podsetio je predsednik.

Putin je uveren da će trenutna situacija omogućiti Rusiji da sprovede sve svoje ambiciozne infrastrukturne projekte, kao što je pokretanju celogodišnjeg brodskog saobraćaja Severnim morskim putem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading