SLUŽIO POD LAŽNIM IMENOM I PREZIMENOM! TO JE MOJA DUŽNOST! Peskov pokušao da odvrati sina od rata
EPA

Šef Vagnera je rekao kako je savetovao Peskovu da ne šalje svog sina da se pridruži redovnim ruskim trupama, koje je Prigožin više puta kritikovao zbog loše opreme i neadekvatne obuke i vođstva. 

Peskovov sin Nikolaj Peskov, koji je dugo živeo u Britaniji i poznat je i kao Nikolaj Čols, rekao je moskovskom tabloidu KP da je služio jer je to smatrao svojom dužnošću.

Štampa je objavila i fotografiju 33-godišnjaka u vojnoj uniformi. Navodi se i da je odlikovan. Kritičari su, međutim, rekli da nije pružio dokaz o njegovom navodnom raspoređivanju. Prigožin je rekao da je Peskovov sin služio u ratom razorenoj Ukrajini u istočnoj oblasti Luganska pod lažnim imenom nakon tri nedelje obuke. Prigožin je Peskovljevu vojnu službu ocenio kao primer.

SLUŽIO POD LAŽNIM IMENOM I PREZIMENOM! TO JE MOJA DUŽNOST! Peskov pokušao da odvrati sina od rata

Prtintscreen

 

 

Deca većine ruske elite izbegavala su ratne napore, rekao je Prigožin. "Roditelji ih kriju", požalio se 61-godišnji šef Vagnera.

 On je dodao da se sinovi vodećih Rusa šalju na fakultete, gde su oslobođeni služenja oružanih snaga, dok deca radnika ginu u ratu. Prigožin nije pružio nikakve dokaze za raspoređivanje Peskovljevog sina. Kao i njegov otac, Čols je podložan sankcijama Zapada uvedenim nakon ruske invazije na Ukrajinu prošlog februara.

Prigožin je rekao i da je Peskov pokušao da odvrati sina od rata. Prema rečima Prigožina, raspoređivanje portparolovog sina je držano u tajnosti od ostalih Vagnerovih članova. "Za to smo znali samo ja i šef kadrovske službe. Nikolaj Peskov je pokazao hrabrost i herojstvo kao i svi drugi", dodao je on. Sin Dmitrija Peskova je trenutno na odsustvu posle šest meseci službe, rekao je Vagnerov šef.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading