NAŠAO GRUMEN ZLATA TEŽAK 2,6 KG Koristio jeftin detektor za metal, prvo je rekao "Žena će biti srećna" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/9 News Australia

Australijanac je pronašao grumen zlata težak 2.6 kilograma i vredan 240.000 australijskih dolara, odnosno više od 147.000 evra, piše BBC.

Čovek koji je hteo da ostane anoniman pomoću jeftinog detektora metala pronašao je grumen u poljima zlata u Viktoriji, srcu zlatne groznice koja je zahvatila Australiju 1800-ih.

Daren Kemp, koji je procenio i kupio primerak, izjavio je da je ovo najveći grumen zlata koji je video u svojoj 47-godišnjoj karijeri.

„Zaprepastio sam se. Ovo otkriće dogodi se jednom u životu“, izjavio je, opisujući trenutak kad je ugledao grumen zlata koji je čovek doneo u njegovu prodavnicu.

Izvukao je kamen i dok mi ga je spuštao u ruku, rekao je: ‘Misliš li da  vredi 10.000 australijskih dolara?’. Pogledao sam ga i rekao: ‘Bolje je reći da vredi 100.000.“

„Žena će biti srećna“, rekao je.

Čovek mu je zatim rekao da je kamen u ruci gospodina Kampa samo polovina onog što je našao, a stena od 4.6 kg u sebi je čuvala  83 unce,  ili oko 2.6 kg zlata.

Kemp je dodao da mu je čovek rekao da će novac potrošiti na svoju porodicu, dodajući da će njegova žena „biti vrlo srećna“ kad se vrati kući.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading