MOBILIZACIJA MLADIH U SEVERNOJ KOREJI Kim pokreće veliki projekat
EPA

Kim je prisustvovao svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju domova u okrugu Sopo u subotu, gde je bilo i nekoliko hiljada mladih radnika, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Pre dve godine Kim je predstavio plan o izgradnji 50.000 novih domova u Pjongjangu, koji bi trebalo da budu završeni do 2025. godine, a državni mediji su objavili da je prošle godine završeno 10.000 stanova, uključujući i neboder od 80 spratova.

Južna Koreja je upozorila na sve veću krizu u sankcijama izolovanoj Severnoj Koreji, kao i na navodne smrtne slučajeve usled gladi u pojedinim regionima. Rojters navodi da Severna Koreja nije potvrdila da je došlo do nestašice hrane, ali je zakazala sastanak državnog vrha za kraj februara kako bi razgovarala o poljoprivrednom razvoju, nazivajući ga "veoma važnim i hitnim zadatkom".

Kim je rekao da se projekti pravljenja domova susreću sa "neviđeno teškim izazovima" i izrazio zahvalnost za 100.000 mladih ljudi koji dobrovoljno učestvuju u realizaciji planova.

- Novi projekat izgradnje domaćinstava će biti još jedna ponosna stranica istorije naših pokreta mladih, simbol državne socijalističke revolucije, ali i političke borbe - istakao je Kim.

Prema njegovim rečima, projekat izgradnje domova pokazaće svetu kako Severna Koreja napreduje uprkos najtežim izazovima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading