VAŽAN SASTANAK U KIJEVU Premijer Španije sastaje se sa Zelenskim
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs

- Španski premijer Pedro Sančez doputovao je u Kijev. On treba da poseti Irpin i Buču, kao i da se sastane sa Zelenskim - navodi se u telegram kanalu.

Prema pisanju publikacije, zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Jevhen Perebijnis sastao se sa premijerom.

Ranije je list La Razon, pozivajući se na izvore, objavio da je Sančez u sredu otišao na ranije neplanirano putovanje u Ukrajinu. Putovanje je organizovano u najvećoj tajnosti.

Ranije je španska ministarka odbrane Margarita Robles  rekla da će Madrid prebaciti šest tenkova Leopard 2A4 u Ukrajinu i da bi mogao poslati još „ako bude potrebno“.

Rusija je poslala notu zemljama NATO- a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. On je upozorio da se, kako Zapad upumpava sve više i više oružja dugog dometa u Ukrajinu, geografski ciljevi specijalne operacije pomeraju sve dalje od sadašnje linije. Zapad mora da shvati da isporuka oružja Ukrajini neće ojačati njenu bezbednost, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenela je RIA.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading