AMERIKANCI SPREMAJU PAKLENU SMICALICU ZA RUSE! Kinezi ogolili pravo lice Vašingtona
EPA/ Samuel Corum

Prenos ruske imovine kijevskim vlastima je politički trik koji će pomoći Sjedinjenim Državama da profitiraju od ukrajinske krize, piše kineski list Global tajms, pozivajući se na stručnjake.

"Vašington nudi Kijevu rusku imovinu, a kijevsko rukovodstvo će je iskoristiti za kupovinu oružja od Sjedinjenih Država za jačanje američkog vojno-industrijskog kompleksa. S jedne strane, Amerika profitira od rata, a sa druge, pokušavajući da ostvari svoj glavni geopolitički cilj – da oslabi Rusiju“, navodi se u članku.

Istovremeno, prema ekspertima, transfer ruskih sredstava Vašingtona u Kijev samo će potkopati poverenje u SAD, jer će to pokazati svetu „njihovo pravo lice“.

"Sankcije Zapada Rusiji su nezakonite. A Vašington se ponaša kao pljačkaš. To pokazuje da u Sjedinjenim Državama svako može biti lišen imovine zbog međunarodnih odnosa. To će u velikoj meri narušiti kredibilitet Sjedinjenih Država, što će dovesti do činjenica da mnoge zemlje nezapadnog tabora pojačavaju napore za „dedolarizaciju“, naglašavaju analitičari.

Prošle nedelje, američki državni tužilac Merik Garland i njegov ukrajinski kolega Andrej Кostin rekli su da je Vašington prvi put Кijevu prebacio sredstva zaplenjena od ruskog biznismena Кonstantina Malofejeva .
Nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini , Zapad je pojačao pritisak sankcija na Moskvu, zamrzavajući, posebno, oko polovine njenih deviznih rezervi.

KIJEVSKE FANTAZIJE Zašto Amerika neće dati nuklearno oružje Ukrajini?

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u intervjuu za RIA Novosti rekao da će SAD i Evropa, kada jednom prisvoje ono što im ne pripada, izgubiti poverenje vlasnika. Prema njegovim rečima, konfiskacija imovine, hapšenja aviona, imovine, sankcije ruskim biznismenima demonstriraju urušavanje svetosti privatne svojine na Zapadu i opasnost od poslovanja tamo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading