AMERIČKI PUKOVNIK KOJI JE BOMBARDOVAO JUGOSLAVIJU BRANI PUTINA "Mi to zovemo 'invazija', ali u stvari to je kontranapad"
Foto: Printscreen Fox News

Ovo je izjavio bivši visoki savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, prenosi RIA Novosti.

"Neće stati dok ne unište Oružane snage Ukrajine koje predstavljaju pretnju Rusiji. Mi to zovemo 'invazija', ali u stvari to je kontranapad. Rusi odgovaraju na pretnju koja je proširila svoje metastaze širom Istočne Ukrajine i trebalo je da uništi samu Rusiju“, poručio je Mekgregor na svom Jutjub blogu.

Prema njegovim rečima, odluku o potpunoj demilitarizaciji Oružanih snaga Ukrajine doneo je predsednik Vladimir Putin na početku specijalne operacije. Mekgregor je ranije procenio ukrajinske žrtve na 150.000.

Kako je naveo, zbog nedostatka sredstava za mobilizaciju, Kijev mora da preduzme hitne mere i regrutuje u vojsku tinejdžere od 13 godina i vojno nesposobne. Istovremeno, on je visoko cenio obučenost pripadnika ruske vojske i odgovoran pristup izvršavanju borbenih zadataka.

Moskva od 24. februara sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage imaju zadatak da oslobode Donbas i garantuju bezbednost Rusije.

Daglas Mekgregor je odigrao značajnu ulogu u bombardovanju tadašnje SR Jugoslavije 1999. godine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading