"VOJNICI SPAŠENI IZ SMRTNE OPASNOSTI" Izmučeni Rusi konačno se vraćaju kući (VIDEO)
Foto: Printscreen

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su oni spašeni iz „smrtne opasnosti“. Vest je usledila nakon objavljivanja video snimka, prošle nedelje, koji prikazuje pogubljenje ruskih zarobljenika po kratkom postupku.

Na snimcima koje je ruska vojska podelila u četvrtak vidi se velika grupa vojnika ubrzo nakon razmene, kako dele svoje emocije pred kamerama, a neki konačno mogu da razgovaraju sa rođacima telefonom.

Dok oslobođeni vojnici žele da upoznaju svoje porodice, prvo moraju da prođu psihološku i fizičku rehabilitaciju. Jedan od vojnika rekao je da mu je četiri meseca odbijena medicinska pomoć uprkos srčanim problemima, dok je drugi rekao da pokušava da zaboravi užase zatočeništva.

 

 

Ovo je bila druga razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine u periodu od nedelju dana, pri čemu su strane u sredu razmenile 36 ratnih zarobljenika.

Biti zarobljenik u Ukrajini predstavljao je „smrtnu opasnost“ za vojnike, navela je ruska vojska u saopštenju, očigledno misleći na razne vrste maltretiranja i otvorenog mučenja koje su ruski vojnici iskusili u rukama kijevskih snaga.

BRITANCI TVRDE Ruski vojnici masovno ginu kopajući rovove

Prošle nedelje na internetu su se pojavili šokantni video snimci pogubljenja ruskih vojnika po kratkom postupku, a Moskva optužuje Kijev da je počinio novi ratni zločin.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ubistvo nenaoružanih vojnika koji su se predali predstavljalo „široko rasprostranjenu praksu“ za kijevske trupe, dok je Kremlj obećao da će učiniti sve da počinioce masakra privede pravdi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading