PROCURELA TAJNA DOKUMENTA Nakon racije na dom Donalda Trampa jedan detalj baca senku sumnje na slučaj (FOTO)
Foto: Tanjug Win Mcnamee

Možda najintrigantnija komponenta sudske prijave koju je juče uveče podnelo Ministarstvo pravde nije uključivala pravnu argumentaciju ili artikulaciju mogućeg slučaja odeljenja protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Umesto toga, bila je to fotografija, koja prikazuje niz dokumenata poređanih na podu neidentifikovane sobe. Jasno vidljivo na više od šest dokumenata: poverljive oznake.

Višemesečni napor vlade da povrati dokumenta koje je Tramp navodno poneo sa sobom po izlasku iz Bele kuće ne zavisi od toga da li je taj materijal poverljiv.

Ali pitanje da li je Tramp sa sobom poneo materijal u svje odmaralište Mar-a-Lago privuklo je pažnju javnosti.

Čini se da fotografija koju je objavila vlada daje potvrdan odgovor na to pitanje. Na fotografiji postoji detalj koji treba detaljnije ispitati, detalj koji običnom posmatraču nije odmah očigledan.

 

Prikazani materijal je, dakle, iz Trampove lične kancelarije u Mar-a-Lagu, ali izgleda da sama fotografija nije tamo snimljena. To se može zaljučiti na osnovu tepiha na kome se dokumenta nalaze - kakav ne postoji u Trampovom odmaralištu.

Dokumenta su pobacana na pod, na njih su stavljene oznake "poverljivo", ali Trampove pristalice tvrde da postoji sumnja da se nikada nisu ni nalazila u Mar-a-Lagu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading