UPORNOST BEZ GRANICA Kinez po 26. put polaže prijemni za fakultet
EPA/ WU HONG

Kinezu nikako da se ostvari životna želja da studira, ali će uskoro imati još jednu priliku

Kinez Liang Ši za koji dan će 26. put pristupiti prijemnom ispitu na željenom fakultetu u Sečuanu. Prvi put pokušao je “da upadne” sada već davne 1983. godine, u međuvremenu je proslavio 55. rođendan, ali mladalačke snove još uvek nije uspeo da ostvari.

Želja mu je da studira umetnost i humanističke nauke, lani je ostvario 403 boda od 750 mogućih, ali ove godine veruje da će napokon uspeti da sakupi 521 bod, što je traženi fakultetski minimum pri upisima.

– Nema veze što sam napunio 55, još uvek sam dovoljno mlad i nemam problema sa učenjem – kazao je nedavno za kineske medije taj uporni muškarac, koji inače poseduje firmu koja se bavi prodajom građevinskog materijala u gradu Čengduu.

Tokom spomenutog razdoblja, Liang Ši 13 puta nije bio u mogućnosti da pristupi prijemnom ispitu zbog posla i/ili uredbe koja je onemogućavala studije starijima od 25 godina (u međuvremenu je ukinuta), a minulih se godina najviše mučio sa naučnim delom ispita.

Takozvani “gaokao” ispit, odnosno “visoki ispit” u slobodnom prevodu, je standardizovani prijemni ispit u Kini i obično se polaže tokom treće i poslednje godine srednje škole. Poznat je po tome što je izuzetno težak.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading