EVROPSKA UNIJA PLANIRA VELIKU EVAKUACIJU SVOJIH DRŽAVLJANA IZ KINE 600 ljudi iz 14 članica spremno za povratak! Na čelu operacije Slovenac!

Sve spremno

Evropska unija
Evropska unija, Foto: EPA/Oliver Hoslet

 

Evropska unija radi na povratku oko 600 građana iz 14 zemalja EU koji žele da napuste Kinu zbog širenja novog virusa koji je već usmrtio više od 130 ljudi.

Evropski komesar za krizno upravljanje Janez Lenarčič izjavio je danas novinarima u Briselu da će se situacija sa smrtonosnim virusom verovatno pogoršati pre nego što postane bolja, preneo je AP.

On je rekao da je EU ponudila pomoć Kini u rešavanju problema sa virusom i da po potrebi može da pokrene hitno finansiranje i medicinske timove.

Aktivno sarađujemo sa kineskim vlastima radi povratka državljana iz Austrije, Belgije, Bugarske, Nemačke, Španije, Finske, Francuske, Italije, Letonije, Holandije, Poljske, Portugalije, Rumunije i Britanije, rekao je Lenarčič.

On je naveo da je organizacija letova i dalje u toku i da ne može da iznese precizne detalje o tome kada će letovi za evakuaciju poči ili koja će odredišta ona uključivati.

Sjedinjene Američke Države i Japan već su evakuisali pojedine građane iz pogođenog područja u Kini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi