Džulijan Asanž
EPA
Džulijan Asanž

EPA

Džulijan Asanž, Foto: EPA

 

Britanski sud je osudio osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža na 50 nedelja zatvora zbog izbegavanja kaucije, prenosi rt.com.

"UNIŠTILI SU MI SINA, IZGLEDA STARIJE OD MENE" Asanžov otac otkrio zašto je uhapšen u ambasadi, izneš tvrdnje zbog kojih bi mogle da PADNU VLADE! (VIDEO)

Aktivista se na sudu suočio sa saslušanjem povodom njegovog izručanje Vašingtonu, jer ga Amerika traži zbog "zavere da je upadao u kompjutera i uzimao poverljive podatke".

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž pojavio se danas na sudu u Londonu, gde treba da mu bude izrečena kazna zbog kršenje uslova za uslovnu slobodu pre skoro sedam godina, posle čega se krio u ambasadi Ekvadora u Londonu.

 

Asanž, koji je prošlog meseca izveden iz ambasade i uhapšen, nosio je crni sako preko sive dukserice.

MOLIM VAS BUDITE PAŽLJIVI, NEŽNI I LJUBAZNI PREMA NJEMU Majka Džulijen Asanža apelovala na Britance i uputila im još jednu poruku

Pošto je stigao u sud u Sautvorku, Asanž je potvrdio svoje ime.

BRITANSKI GVANTANAMO Asanž zatvoren u ozloglašenom zatvoru! Ovde leže najopasniji robijaši, a uslovi su BOŽE SAČUVAJ

Asanž je prošlog meseca osuđen za nepoštovanja uslova kaucije, pošto je određeno njegovo izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje. Sjedinjene Američke Države su ga optužile i za učešće u jednoj od najvećih špijunskih afera.

Mišljenja o Asanžu su podeljena - za neke je heroj koji otkriva ono što njegove pristalice smatraju zloupotrebom moći kojom savremene države ograničavaju slobodu govora, dok je za druge opasan pobunjenik koji je ugrozio američku bezbednost.

Komentari (1)

slađa

01.05.2019 13:56

Važno je da Asanž otkrije sve istine o zločinima bivše američke administracije. To nije suđenje narodu Amerike, već onima koji su duboko zloupotrebili poreske obveznike i vršili zločine u njihovo ime širom sveta, a sada pokušavaju da diskredituju predsednika Trampa.