POŠAST HARA! 14.000 ljudi umrlo za kratko vreme, lekari mislili da je grip, a onda su otkrili jezivu istinu

Širi se munjevitom brzinom!

Bolnica
Bolnica, Foto: Shutterstock

U SAD je u prvom talasu sezonskog gripa obolelo 26 miliona ljudi, a 14.000 je umrlo, pa se američki zdravstveni radnici spremaju za drugi talas sezonskog gripa u komplikovanoj situaciji, jer postoji dosta sličnosti između običnog gripa i koronavirusa, navodi Glas Amerike na srpskom.

Prvi talas gripa - influence B - imao je svoj vrhunac u decembru prošle godine, pa je nastavio da opada, pokazuju podaci Centara za prevenciju i kontrolu bolesti. Isti podaci pokazuju da je drugi talas gripa počeo krajem januara i da je reč o influenci A, koja je slična svinjskom gripu.

Kina
Kina, Foto: Shutterstock

Iako u SAD ima samo 15 potvrđenih slucajeva obolelih od koronavirusa, nadležni su zabrinuti da bi virus mogao da se proširi i da bi u početku mogao da liči na sezonski grip.

Americki zdravstveni radnici su saopštili da će početi da testiraju na koronavirus neke od pacijenata koji imaju simptome gripa. Testiranja će biti obavljena u Los Anđelesu, San Francisku, Sijetlu, Čikagu i Njujorku.

Koronavirus, NR Kina
Foto: Shutterstock

I sezonski grip i koronavirus izazivaju respiratorne probleme, groznicu i kašalj. Ostali simptomi običnog gripa su upala grla, bolovi u mišićima, curenje iz nosa i umor.

Naučnici i dalje pokušavaju da otkriju sve simptome koronavirusa poznatog kao KOVID 19. Do sada se pokazalo da su češći kašalj, groznica i gubljenje daha, od upale grla i curenja iz nosa, navodi VOA.

Povezane vesti

 • Korisnik: Lol
  19/02/2020 - 23:05
  Korona virus svinjski grip stočni grip ptičilji konjski, šta je sledeće mega mix svih bolest
 • Korisnik: TRN
  17/02/2020 - 12:21
  Kinezi uzvraćaju svoju loptu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi