DRAMA U ŠUMI KOD PRIJEPOLJA Jelen upao u živo blato, lovci pokušavali da ga spasu sat vremena (FOTO)
Foto: RINA

U duboku rupu punu blata upao je mlad jelen koji nije mogao sam da se izbavi iz ove nevolje. Meštani su o ovoj nemiloj situaciji odmah obavestili Lovačko udruženje iz Prijepolja, čiji pripadnici su brzo stigli na lice mesta i započeli akciju spasavanja.

"Mi smo na tom području bili u lovu, ostavili smo odmah sve i nas osam sa dva vozila je došlo na mesto koje su nam meštani javili. Jelen je bio potpuno bespomoćan i morali smo brzo da reagujemo, jer je mogao da potone u blato svakog trenutka", rekao je  Darko Vujašević, predsednik LU Prijepolje.

Dobro su osmilili akciju spasavanja i krenuli da je realizuju. Sve je, kako kažu, potrajalo oko sat vremena.

 

"Za jedno drvo zavezali smo koturaču i prebacili konopac preko njegovih rogova. To je u ovoj situaciji bilo najbezbolnije. Кrenuli smo da ga vučemo napred i nakon nekog vremena uspeli smo da ga izvučemo na sigurno. Кad je bio na tvrdoj podlozi stajao je uspravno, što znači da smo stigli na vreme i da mu noge nisu povređene. Skinuli smo mu konopac sa rogova i tada smo ga ponovo pustili u prirodu, u njegovo prirodno stanište", ističe Darko.

Pretpostavlja se da je jelen u rupu punu blata upao tog dana kad je i izvučen, bežeći od pasa lutalica. Iz Lovačkog udruženja u Prijepolju kažu da je jelen spasen najpre zahvaljjući brzoj reakciji meštana sa kojima, kako ističu, i inače imaju dobru saradnju.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading