DANAS TOPLA PROBA U BEOGRADU Od 1. novembra počinje grejna sezona
Alo!

U Beogradu se od danas sprovode tople probe, radijatori u stanovima biće topli, a zvanična grejna sezona počinje sutra, 1. novembra, ističu iz JKP "Beogradske elektrane".

Postoji opasnost od preopterećenja - Alo.rs


"Ove godine je malo neuobičajen, odložen početak grejne sezone, ali Beogradske elektrane su od danas krenule sa isporukom toplotne energije. Danas su tople probe - prvo puštanje u sistem, koje je uvek zahtevno, a od sutra počinjemo redovan režim isporuke toplotne energije", rekla je za Tanjug izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije "Beogradskih elektrana Ivana Kalanja.


Ona je istakla da su "Elektrane" obezbedile sve potrebne energente, a zaključeni su i ugovori sa "Srbijagasom" za prirodni gas.

"Mazut je u rezervoarima i svi ostali energenti. Sve ide kako treba", rekla je Kalanja.

Navela je da su tzv. "hladne" probe vršene u periodu od 1. do 10. oktobra. i da je sistem bio potpuno tehnički spreman.

"Naravno, kada se prvi put pušta u toplom režimu, odnosno kada dođe do zagrevanja, bude tu još nekih poremećaja i dodatnih podešavanja i to ćemo upravo raditi danas i narednih dana", rekla je Kalanja.

Kako je dodala, temperatura u stanovima će biti 20 stepeni, ili jedan stepen više ili manje.

Piručila je i da do obustave grejne sezone neće doći, ali da su mogući prekidi grejanja, koji su definisani pravilima o radu i odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u Beogradu.

"Kada je temperatura preko 15 stepeni, ima gašenja, kada se spusti ponovo na 12 stepeni, idemo ponovo u isporuku toplotne energije", rekla je Kalanja.

Grejna sezona traje do 15. aprila, sa obavezom da se do 3. maja bude u pripravnosti, pa čak i nakon tog "roka", ako meesec bude hladan, pojašnjava ona i dodaje da sve zavisi od vremenskih uslova.

"Mi smo spremni. Niko ne može da predvidi situaciju, u Evropi se pooštrava svaki dan. Mi imamo ugovorene količine gasa, zalihe mazuta, i trudićemo da građani ne osete krizu", poručila je Kalanja.

Ukoliko u prvim danima neki objekat nema grejanje, građani mogu da pozovu dispečerski centar i to prijave, na broj telefona 011/2093011.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading