ZADOVOLJAN SAM JER VIDIM DOBAR REZULTAT Mirović otvorio novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta
Pokrajinska vlada Vojvodine

„Zadovoljan sam jer sam danas video jedan dobar rezultat zajedničkog rada. Zdravstvo traži kontinuitet ulaganja i u ljude i u opremu, kako bi se ova važna oblast razvijala na najbolji mogući način. Ovaj objekat omogućiće još bolje uslove i za studiranje i za naučni rad, čije kontinuirano unapređivanje i jeste naš glavni cilj“, izjavio je predsednik Mirović.

U okviru novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta nalazi se šest laboratorija, specijalizovani kabinet za zdravstvenu negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, amfiteatri, dve garaže –koje Medicinski fakultet do sada nije imao, prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je kompletna revitalizacija i modernizacija pokrajinskog zdravstvenog sistema, još od 2016. godine, jedan od ključnih prioriteta Pokrajinske vlade, u koji je uloženo 16 milijardi dinara.

„Izvršili smo veliku transformaciju zdravstvenog sistema. Nastavljamo da realizujemo investicije u zdravstvu uz podršku predsednika Republike i Vlade Srbije. Obnovili smo 13 klinika Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, a očekuje nas i rekonstrukcija Кlinike za očne bolesti i Кlinike za urologiju, kao i procedura za rekonstrukciju stare zgrade Кamenica 1“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema rečima predsednika Mirovića, izgradnja blokova B i C Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, projekat koji finansira Vlada Republike Srbije, kako je najavljeno, biće završena u roku. U pripremi je i rekonstrukcija bolnica u Subotici, Senti i Somboru, a u toku je i obnova Opšte bolnice u Кikindi, koju finansira Vlada Srbije.

„Pokrajinska vlada finansiraće i izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju studentskog doma u zoni Medicinskog fakulteta“, izjavio je predsednik Mirović.

Na novosadskom Medicinskom fakultetu trenutno ima više od 5.500 studenata na svim nivoima studija, kao i oko hiljadu specijalizanata. Do sada je odškolovao preko 13.000 diplomaca, od kojih oko devet hiljada lekara. Na Medicinskom fakultetu trenutno radi 630 predavača.

„Veliki dan za Medicinski fakultet, jedan od najvećih fakulteta u okviru Univerziteta u Novom Sadu – otvaranje novog objekta pred početak nove školske godine. Ono što smo započeli u jeku pandemije, mi smo uz podršku Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata i realizovali“, istakla je prof. dr Snežana Brkić, dekan Medicinskog fakulteta.

Događaju su prisustvovali i savetnica predsednika Republike Srbije za socijalna i zdravstvena pitanja Verica Lazić, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, predstavnici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, predstavnici Grada Novog Sada i drugi.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading