UŽAS U DRAGAČEVU! GROM SPALIO OBJEKAT DO TEMELJA Čvorovići u požaru izgubili sve što su decenijama sticali (FOTO)
Foto: RINA

Objekat je izgoreo do temelja, sva poljoprivredna mehanizacija se pretvorila u pepeo, a rane koje je vatrena stihija ostavila ovim vrednim Dragačevcima još uvek se zaceljuju.

- Grom je gađao niskonaponsku mrežu, i to je dovelo do pojačanog napona i pražnjena na sistemu, do varničenja a samim tim i do izbijanja požara. Sagoreli su nam osigurači koji su bili glavni na kući, to se kasnije prenelo na objekat koji je izgoreo. Magacin je bio zatvoren i niko nije video da vatra tinja u njemu, to je trajalo nekih sat, dva vremena dok nije izbio ogroman plamen od koga nije bilo spasa - kazao je  Nikola Čvorović.

Oni su strahovali samo za jedno, da se ogroman plamen ne preseli na njihovu kuću. Кako se ova porodica bavi poljoprivredom, u magacinu je bila smeštena sva poljoprivredna mehanizacija koja je izgorela u potpunosti, a Čvorovići ostali bez alata za rad na selu.

- Progutalo je sve, od balirke za seno, frezera, kultivatora, rotacione kose, putnički auto kao i hranu za stoku koju smo preko cele godine spremali da možemo preživeti zimu. Samo 6000 gajbica koje su bile spremne za berbu jabuka plamen je progutao, a svaka gajbica košta po evro ipo, šteta po naše domaćinstvo je nenadoknadiva - dodaje on.

Кomšije nisu štedeli reči hvale za ovu časnu dragačevsku porodicu i složni su u jednoj stvari da su sve stekli poštenim radim.

- Кada sve ovo napravite bez dinara kredita, sa svojih deset prstiju znate da ti ljudi vrede. Pod jednim krovom imali su sve što domaćinstvu treba, a tragedija koja ih je zadesila pogodila ih je mnogo. Šteta je više od 50.000 evra i ovim dobrim ljudima treba pomoći, kada ih je nevolja snašla - ističu komšije.

 

Pratite nas i na Telegramu

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading