HOROR KOD PRIJEPOLJA Psi lutalice upadaju na imanja i kolju stoku, Draganu je nastradalo preko 20 grla (FOTO)
Foto: RINA

Tokom noćnih sati psi lutalice su nekoliko puta zaredom upali na njegovo imanje i zaklali stoku. Do skoro je imao veliko stado, ali grla je sada sve manje i manje. U poslednjom naletu zveri su mu zaklali dve ovce, koje je našao iza štale.

"Trenutno imam četrdeset ovaca i trideset jagnjadi. Moji psi svako veče laju i upozoravaju na opasnost. Кada izađem iz kuće tada je već prekasno, zateknem jezivu scenu. Vidim da su već izvršili teror i kosti odvukli ka reci Lim. Jednom mi je stradalo šest, a pre izvesnog vremena za noć su zaklali čak 17 grla", kazao je Dragan Novaković.

Usled ove velike opasnosti vredni bio je prinuđen da svoje preostalo stado preseli na drugu parcelu, dok je u štali ostala samo jedna ovca, koja je bežeći od predatora povredila nogu. Štetu koju su mu pričinili psi litalice, kako kaže, nema račun da prijavljjuje, a sa vunom koja leži u dvorištu ne zna šta će.

"Nudio sam svima da poklonim, nikome nije potrebna, čak sam nosio u konfekciju nadajući se da im treba, međutim odbili su me jer ne otkupljuju. Ono što mi najteže pada jeste što moram da oteram na deponiju u koju opet ne mogu da uđem dok ne platim. Tako me je šteta višetruka i ogromna", istakao je Novaković.

Od dodaje da ovce drži iz ljubavi i za potrebe posla kojim se bavi, ali sada se pita da li će to usled divljih terorista koji upadaju na njegovo imanje uopšte moći da se održi.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading