OD DANAS, POSLE TRI GODINE Teretni vozovi ponovo na pruzi Jajinci-Mala Krsna
Infrastruktura železnica Srbije

Radovi na rekonstrukciji pruge Jajinci - Mala Krsna počeli su 30. maja 2019. godine, a odvijali su se u uslovima potpune obustave saobraćaja na tom delu železničke magistrale, rekao je Tanjugu Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

Nakon što je obavljen tehnički pregled radova izvedenih na glavnoj opravci pruge, organizovan je saobraćaj teretnih vozova na ovoj deonici.

Završni radovi na deonici još su u toku, zbog čega automatski putni prelazi u Belom Potoku, Vrčinu, Malom Požarevcu, Dražnju, Umčarima i Živkovcu još nisu stavljeni u funkciju i smatraju se neobezbeđenim.

Miloš Vučević i Ištvan Pastor obišli radove Mađarskog kulturnog centra - Alo.rs


Putni prelaz u stanici Jajinci se ukida i drumska vozila tu ne mogu preći preko pruge.

Stanisavljević je napomenuo da su u funkciji po jedan automatski i mehanički putni prelaz u Kolarima, kao i automatski putni prelaz u Ralji.

- Infrastruktura železnice Srbije zato apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju da na putnim prelazima između Jajinaca i Male Krsne voze pažljivo, budu oprezni i poštuju propise i vertikalnu drumsku signalizaciju - poručio je Stanisavljević.

Predsednik Vučić objavljuje važnu odluku! - Alo.rs

Dodaje da je to posebno značajno ako se ima u vidu da se železnički saobraćaj između Jajinaca i Male Krsne nije odvijao pune tri godine.

Izvođač radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Jajinci - Mala Krsna je konzorcijum francuske kompanije Kolas i srpske Energoprojekt niskogradnja.

Radovima je bila obuhvaćena rekonstrukcija ukupno 68,8 kilometara koloseka, građevinske infrastrukture i elektrotehničkih postrojenja, od čega je dužina same deonice 59 kilometara, a staničnih koloseka 9,8 kilometara.

Ugovorom su bili obuhvaćeni i radovi u osam stanica, šest stajališta, tri tunela i na dva mosta.

Ugovorena vrednost posla iznosila je 39,2 miliona evra, od čega je vrednost radova na pruzi Jajinci - Mala Krsna iznosila 30,3 miliona evra, dok je rekonstrukcija železničke infrastrukture u stanici Mala Krsna iznosila 8,9 miliona evra.

Finansiranje je obezbeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Radovi u samoj železničkoj stanici Mala Krsna završeni su i stanica puštena u rad u septembru 2021. godine.

 

Komentari (0)

Loading