JUNAK S KOŠARA SE OBRATIO PREDSEDNIKU Vučićev komentar oduševio sve, odao počast poginulim herojima
Foto: Tanjug

Jedan od njih je predsedniku poručio da vodi težu borbu nego oni tada.

- Predsedniče, težu borbu vi vodite – kazao je on, na šta mu je Vučić odgovorio:

- Nemojte tako, ja sam u odelu, a vi, tamo se ginulo i vama je bilo najteže – poručio je predsednik i oduševio sve.

- Posle godina ćutanja, ako ništa, danas barem govorimo o ovome sa ponosom, sećajući se svih stradalih. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu Srbiju, za našu otadžbunu. Danas deca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači štititi svoju zemlju i čini mi se, možda bolje nego mi, razumeju koliko je važno voleti svoju zemlju. Hvala vam što ste voleli svoju zemlju više od svega, i Srbija to neće i ne sme da zaboravi - rekao je predsednik.

Vučić je izjavio da se trudi da svakoga dana pokušava da analizira sve što se zbiva u svetu i da veoma brine jer nije siguran kako mogu stvari da se okončaju u Ukrajini i kakve će to efekte imati na Srbiju, Evropu i ceo svet.

Predsednik je najavio da će sa junacima sa Košarama razgovarati do kraja nedelje.

Bitka na Košarama trajala je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine oko graničnog prelaza Rasa Košares, na granici Jugoslavije i Albanije, a cilj napada bio je da se presecanjem komunikacije između jedinica VJ u Đakovici i Prizrenu omogući kopnena invazija na Kosovo i ovladavanje prostorom Metohije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
srculence14

14.06.2022 12:08

Stradali srpski heroji na košarama ušli su u istoriju Srbije, sadašnje i moderne koja se ne stidi svojih žrtava, već ih slavi dok agresiju osuđuje, kao i napade na našu zemlju. Herojski čin u očuvanju i odbrani svojih teritorija mnogi su platili životima, slava im i hvala.

Gorica

14.06.2022 14:52

Herojski čin u očuvanju i odbrani svojih teritorija mnogi su bili mladi položili su odbranu svojim životima, slava im i veliko Hvala.