PKS PROMOVISALA BOGATU PONUDU OPŠTINE PEĆINCI: Od muzeja hleba do Obedske bare
TANJUG/ JAROSLAV PAP/ mn

Udruženje za turizam PKS organizovalo je današnju posetu za predstavnike turističkih agencija iz Srbije i medije, kako bi se upoznali sa znamenitostima ovog dela Srema i uključili u svoje delatnosti lokalnu ponudu.

Sekretar Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković rekla je za Tanjug da njen sektor nakon uspešnog sajma turizma u martu mesecu, nastavlja sa promotivnim aktivnostima turističkih destinacija u Srbiji, kroz jednodnevne izlete.


"Sarađujemo sa turističkim organizacijama u Srbiji i upravo njih želimo da spajimo sa turističkim agencijama, koje promovišu receptivni odnosno domaći turizam, a uz sve to da sa nama uvek idu predstavnici medija", kazala je Maljković.

Istakla je da je ovo prva tura ove godine i da je realizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci, kao i da je prioritet ove akcije da se predstavi turističkim agencijama ovaj deo Srema sa svim mestima koja mogu biti atraktivna, kako za domaće goste, tako i za strance.

Istakla je da će PKS u saradnji sa medijima i turističkim agencijama nastaviti da promoviše i ostale delove Srbije do kraja godine, kao i da je u planu da se organizuju i dvodnevni izleti, kako bi se predstavnici agencija upoznali sa smeštajnim kapacitetima i potpunim užitkom na destinacijama širom zemlje.

Pre korone, podsetila je Maljković, organizovani su ovakvi jednodnevni izleti u opštini Mionica, poseta konjičkom selu "Harmonija" u Valjevu i dzip tura po Fruškoj Gori.

Takođe, dodala je da je ova akcija pokrenuta u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u cilju spajanja sa privredom.

"S obzirom da Udruženje za turizam ima devet različitih grupacija i na taj način obuhvata sve segmente turističke privrede, ovo je samo jedna od aktivnosti koja se bavi receptivnim turizmom, ali na ovaj način se radi i u domenu ruralnog i banjskog turizma, ugostiteljstva i različitih turističkih manifestacija", poručila je Maljković.

Učesnici današnjeg izleta saglasni su da opština Pećinci obiluje bogatom ponudom od istorijskih znamenitosti, preko gastronomskih specijaliteta do netaknute prirode i jedinstvenog životinjskog sveta.

U okviru projekta meštani su predstavili svoju proizvodnju - zimnicu, lekovito bilje, sapune, kolače i pite karakteristične za sremski okrug, poput kurzovine i svinjske tarane.

Takođe, gosti su imali priliku da se brodom provozaju Obedskom barom uživajući u bogatom rastinju i cvrkutima ptica jedinstvenih za ovo područje, kao što je trstenik i ostale močvarice.

Posetu opštini Pećinci podržala je Turistička organizacija Beograda, a njeni predstavnici poručili su da je promocija ove destinacije od izuzetnog značaja, s obzirom na to da se nalazi na sat vremena vožnje od prestonice.

 






 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading