ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ OPET SITNO ŠIBICARI Napada Srbiju i tvrdi: Bugari su nam uvek bili bliži i veći prijatelji
Foto: Printscreen

Odlazeći premijer Crne Gore došao je na vlast na krilima sveopšteg nezadovoljstva Srba u Crnoj Gori zbog skandaloznog zakona koji je predviđao otimanje svetinja Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i zbog godina trpljenja položaja građana drugog reda od strane njihovih bivših sunarodnika koji zarad šake Milovih dolara zaboravili poreklo i pretke. 

Odmah po dolasku na vlast počeo je da pokazuje pravo lice, prvo tako što je ucenio srpske stranke da ne učestvuju u vlasti, a kasnije i smenjivanjem ministara koji su pokazali da im je dobrobit Crne GOre na prvom mestu. Vrhunac su svakako bila dva događaja. Prvi kada je, po tvrdnjama upućenih unutar SPC obećao tadašnjem episkopu Joanikiju da će doći da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, a zapravo došao u alkoholisanom stanju da kaže kako od dogovora nema ništa i da navodno prenese želje naroda u crnoj gori da Joanikije bude novi mitropolit, mada je to odavno bilo rešeno pitanje jer su se svi episkopi složili kako je Joanikije najdostojniji da nasledi tron Svetog Petra Cetinjskog. Drugi je bio kada je predlagao da se mitropolit Joanikije ustoliči u hramu u Podgorici kako bi udovoljio rulji od par stotina ljudi koji su palili gume na prilazima Cetinju i pokušavali da se probiju i oskrnave manastir. 

Sitni šibicar Zdravko je naravno sve to pokušao da predstavi u sopstvenu korist i još tada je tvrdio kako je za sve bila kriva Srbija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ,mada se ni Srbija, a ni predsednik Srbije nisu mešali uopšte u politička zbivanja u Crnoj Gori. Za njega je Srbija bila kriva čak i onda kada su ga njegovi saučesnici izdali u dogovoru sa Milom Đukanovićem i izglasali nepoverenje vladi kojoj je on premijer. 

Da njegovom beščašću nema kraja najbolje potvrđuju i poslednji dogovori kao i njegove izjave u medijima.

Čovek koji je došao na vlast zahvaljujući glasovima srpskog naroda i uticaju Srpske pravoslavne crkve i koji je izdao taj isti narod i tu istu crkvu sada je izneo najgroznije moguće laži u intervjuu na RTCG.

On je tvrdio kako je Srbija ucenjivala Crnu Goru i tražila da bude deo Otvorenog Balkana inače neće dobiti osnovne životne namirnice. Takođe je izjavio kako je sve to bilo posledica njegovog zalaganja da se pravi koalicija sa Bugarskom uz cinično obrazloženje kako su "Crnoj Gori uvek Bugari bili bliži i bolji od Srbije".

Moguće je da se Zdravko sprema da dobije novo glasačko telo među cetinjskim ustašama tim izjavama, jer jedino njima su svi drugi bolji sem Srbije, osim kada treba da se leče, studiraju i žive u Srbiji. 

Što se samog Zdravka tiče za njega bi mogla da se primeni stara srpska izreka iz Crne Gore "zlo goveče, doveka june".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Super

16.04.2022 00:04

Počite brašno i ulje od njih, nas ne uzimajte u usta. 😂

Penzioner

16.04.2022 00:07

Crna gora je inostranstvo i njeni državljani su stranci. Kad će vlast u Srbiji u skladu sa realnosti da se ponaša, ne zna se, a trebalo bi da reaguje još juče!

Sax

16.04.2022 00:20

E bedo ljudska ! Malo li je pesama uz gusle i najtvrdja srca lomilo, o zlocinima i bugarskom nožu ispričano. O deci u kolevkama, zenama trudnim. Price od kojih se kosa na glavi diže, to su veci prijatelji od srba!? Pokazite "čoveku" ovome, kako ogledalo izgleda

Kiza

16.04.2022 03:12

Bugarine ne trabunjaj. Sad znamo zasto Milogorci ne vole Srbiju. Zato sto su postali Bugari. A i nisu nista bolji.

Gordana

16.04.2022 06:29

Nije vredan komentara. Zelim mu srecu u zivotu. Svi imamo visi sud.

Rada

16.04.2022 06:45

Ljigavci ostaju ljigavci . Sram te bilo te sede glave. Isti ste . Najstecniji ste kad davite Srbe . Malo li ste srpskog leba pojeli.

Milanm977

16.04.2022 16:16

Poštovani Zdravko pročitaj Gorski vijenac ali obrati pažnju na početak i posveti...