DOBRA SARADNJA PANČEVA I POLJOPRIVREDNIKA: Rade se atarski putevi ali i otresišta
Foto: Grad Pančevo

Atarski putevi se rade u dogovoru sa poljoprivredim udruženjima, na zahtev skupština mesnih zajednica, jer su od izuzetnog značajna za poljoprivrednike i jedan je od prioriteta lokalne samouprave.

Poslednjih godina  urađeno je više od 55 km atarskih puteva. Ove godine je planirano da se uradi  i 6,5 km atarskih puteva u gradu Pančevu na 4 lokacije.

Sredstva za izgradnju atarskih puteva grad Pančevo obezbeđuje od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima konkursa AP Vojvodine, za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta.

 

 

Do sada su urađeni atarski putevi u Omoljici, Banatskom Brestovcu, Banatskom Novom Selu, Starčevu, Ivanovu, Glogonju, Jabuci i Dolovu jer je mreža atarskih puteva izuzetno značajna za poljoprivrednike i jedan je od prioriteta lokalne samouprave.

Radove na atarskom putu obišli su gradonačelnik Aleksandar Stevanović, gradska menadžerka Maja Vitman i većnica za poljoprivredu, sela i ruralni razvoj Vladislava Maksimović.
“Na zahtev, ali i realnu potrebu poljoprivrednika, pre svega pančevačkih ratara, grad Pančevo je odlučio da ove godine pored izgradnje kvalitetnih atarskih puteva, uvede i izgradnju otresišta, koja služe da se istresu i očiste točkove od blata, prašine i zemlje i spreči njihovo iznošenje na put veće kategorije”, ističu čelnici grada.
Cilj je unapređenje uslova za bavljenje poljoprivredom, što je važno za poboljšanje kvaliteta života ljudi u ruralnim sredinama na teritoriji grada Pančeva.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading