SUTRA JE ZNAČAJAN DAN Vučić najavio otvaranje ključne deonice autoputa "Miloš Veliki"
Foto: Alo!

"Time smo približili Požegu i Zlatibor za daljih 11 kilometara. To su rezultati i uspeh", naglasio je on.

Ranije je predsednik Vučić govorio da je neophodno što pre otvoriti deonicu do Pakovraće kako bi se rasteretio Čačak.

Prethodno je direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak s gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem obišao radove na delu auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća.

"Sve je spremno za otvaranje. Ostalo je još samo da se urade brojači saobraćaja. Moji zemljaci Čačani će biti srećni da se otvori ova deonica. Neće biti više kolapsa u saobraćaju kao što je bilo ove i prethodne dve, tri godine, vikendima, kad su praznici", rekao je Drobnjak.

"Za pola sata će se pre stići na Zlatibor nego obilaznicom oko Čačka", dodao je.

Ovaj deo auto-puta od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za same građane Čačka, koji će se osloboditi gužvi i na „kružnom putu”, obilaznici oko Čačka koja je izgrađena pre gotovo 50 godina, ali i kolapsa koji je stvaran i u samom gradu.

"Pre svega velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, na ovom projektu koji je od životnog značaja za građane Čačka ali i celog Moravičkog okruga pa i cele zapadne Srbije. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da se ova deonica od 11,5 kilometara, od Preljine do Pakovraća, pusti u saobraćaj. Naravno sledi nastavak radova ka Požegi", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On kaže da pamti 1. maj 1976. godine kada je otvoren kružni put, kasnije obilazni put oko Čačka, koji je bio daleko predgrađe tog grada.

"U međuvremenu mnogo kompanija, mnogo fabrika, kuća, porodičnih naselja je izgrađeno i to je postala žila kucavica grada Čačka. Naravno, kolapsi u saobraćaju koji traju već 30 godina ako ne i više će konačno prestati. Za Čačane i sve učesnike u saobraćaju zaista velika i najveća dobit”, kazao je Todorović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Borislav

29.01.2022 13:45

Konačno će odahnuti kako svi oni koji koriste deonicu od Preljine do Požege preko Čačka tako i građani tog grada jer će od sutra gužve od Preljine do izlaza iz Čačka biti prošlost

Mirjana

29.01.2022 14:06

Bravoooo! Svaki dan je znacajan kad nas vodis pravim putem! Ziveo nas predsednik Aleksandar Vucic

Maja

29.01.2022 14:24

Gradimo puteve koji su nam od velikog značaja, a sutra je za sve nas veliki dan jer ćemo otvoriti deonicu auto-puta Čačak-Pakovraće i time učinili da se do Zlatibora stigne brže!

Mina

29.01.2022 18:32

Velika je to sansa i cast za Srbiju.Enormni znacaj imace za svaki vid srpske privrede i ekonomije.Uzivacemo u lepoti Srbije putujuci novim vidicima.

Radovan

29.01.2022 23:19

Svaka čast za svako ulaganje za svaki put i autoput jer ti će nam koristi!