STEVAN BAKIĆ Subotica pokazala veliku odgovornost!
Privatna arhiva

- Poštovani sugrađani,

želim najpre da se zahvalim svim Subotičanima koji su izašli i izjasnili se na jučerašnjem referendumu, koji je u našem gradu protekao u najboljem redu i u demokratskoj atmosferi. Uprkos lošim vremenskim prilikama, prema podacima kojima raspolažem, na glasačka mesta je izašlo 31.892 građana sa pravom glasa, što je 25,1% ukupno upisanih u birački spisak na teritoriji grada.

Posebno se zahvaljujem i odajem priznanje svim sugrađanima koji su, zaokruživši DA na glasačkom listiću, dali podršku potvrđivanju Akta o promeni Ustava, a takvih je bilo 18.392 ili 58,4% prema podacima kojima raspolažem. Ovakvim rezultatom Subotica je vrlo blizu republičkog nivoa izlaznosti ali i podrške unapređenju našeg pravosuđa, za šta je, na nivou države, glasalo 61,8% izašlih.

Naš grad je pokazao veliku odgovornost i demokratski kapacitet, a pre svega jedno zdravo poverenje u državu Srbiju, njene institucije i njenu politiku. Subotičani su verovali predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji nas je pozvao da podržimo predložene promene Ustava.

To poverenje on je nebrojeno puta zaslužio i potvrdio da njegove procene i njegovi predlozi jesu uvek u interesu zemlje i svih njenih građana. Subotica pamti podršku koju je dobila od predsednika Vučića za važne razvojne, infrastrukturne, privredne i kulturne projekte, za stabilnost naših javnih finansija i jačanje kapaciteta grada na svim nivoima. Subotica zna da prepozna i podrži ono što je dobro za Srbiju i onog kojem je dobrobit Srbije uvek na prvom mestu.

Političke grupacije koje su pokušale da izazovu sumnju u prirodu predloženih ustavnih promena, tražeći u takvoj manipulaciji šansu za opstanak na političkoj sceni, još jednom su poražene i još jednom im je narod poslao snažnu poruku o tome kome veruje i koga podržava.

Siguran sam da će Subotica u aprilu pokazati još veću i jedinstveniju odlučnost da naša zemlja nastavi putem dostojanstva, stabilnosti i razvoja, predvođena Aleksandrom Vučićem.

Živela Subotica!

Živela Srbija - rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading