Šumadija nova destinacija za digitalne nomade
Privredna komora Srbije

 

 

Ovaj region predstavili su, na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai na Paviljonu Srbije,  studenti Fakulteta organizacionaih nauka (FON) iz Beograda kroz projekat Topola “Work from Home” Hub, a promocija je privukla veliki broj turističkih poslenika iz različitih država, kao i predstavnika IT sveta.  

”Želeli smo da predstavimo Šumadiju i Topolu kao mesta bogate istorije i kulture ljudima koji u novim okolnostima, zbog pandemije, dosta rade od kuće ili vole da provode vreme u prirodi i iskuse nešto novo. Promovisali smo moderne habove i prostore za rad, ali i nova iskustva koja turistički potencijal ovog regiona nudi”, kaže Nikola Bunjević, potpredsednik za eksterne odnose, Case Study kluba na FON-u.  

Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Privredna komora Srbije

 

Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS) ocenjuje da je Svetska izložba bila prilika da turistička industrija, koja ne spada u osnovne životne troškove i potrebe, već se na neki način smatra luksuzom, objasni kroz mnoge projekcije, na raznim jezicima, potrebu čoveka za saradnjom, povezivanjem i otkrivanjem novih zanimljivosti i avantura.

Podseća da su na Paviljonu Srbije i Poslovnom habu, u organizaciji PKS, predstavnici naše turističke privrede imali uspešne poslovne razgovore sa kompanijama iz više od 20 zemalja sa pet kontinenata, među kojima su Malezija, Oman, Mađarska, Zimbabve, Iran, UAE, Argentina i druge, da su srpskim privrednicima predstavljene turističke ponude egzotičnih zemalja, kao i da je potpisan Protokol o saradnji hotelskih asocijacija Balkana.

Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Privredna komora Srbije

 

Takođe, razgovaralo se o mogućoj saradnji i zajedničkim projektima u promociji i organizaciji sajamskih manifestacija, zimskog i letnjeg turizma, ali i o korišćenju softvera i drugih pametnih rešenja koja mogu imati primenu u sektoru turizma i mobilnosti.

„Zajedno sa kolegama iz Kongresnog biroa Srbije i Centra Sava imali smo sastanak sa predstavnicima Svetskog trgovinskog centra i Kongresnog biroa Dubaija o promociji sajamskih manifestacija, transferu znanja, kao i o zajedničkim inicijativama u međunarodnim asocijacijama iz kongresnog biznisa”, kaže Andrea Knezi,  izvršni direktor za kongresne aktivnosti Novosadskog sajma. Ističe da je fokus bio i na uspostavljanju saradnje Sajma poljoprivrede u Novom Sadu i Galfud sajma u Dubaiju, a očekuje se i potpisivanje protokola ove dve organizacije.

Više od 250 naših privrednika u Dubaiju

Preko 250 predstavnika 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HOREKA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, od 7. do 15. januara predstavLjaju svoju ponudu na 5. tematskoj nedeLji „Putovanja i povezanost“  Svetske izložbe u Dubaiju.
U  nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, srpske kompanije u  prilici su da posete paviljone velikog broja država, razgovaraju sa partnerima i upoznaju se sa najnovijim trendovima i zahtevima u oblasti turizma, transporta i  digitalizacije.

Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Privredna komora Srbije

 

 

Nastup srpske privrede na Svetskoj izložbi za predstavnike naših hotela bila je mogućnost da istraže tržište i povežu se sa partnerima iz UAE i drugih zemalja. “Turiste iz Emirata sve više interesuje Beograd kao destinacija. Turoperatori sa kojima smo razgovarali o saradnji veoma su zainteresovani za dovođenje gostiju, a posebno za organizacije tura koje bi uključile više gradova poput Beograda, Novog Sada, ali i obilazak prirodnih lepota Srbije”, kaže Roberto Stojko, generalni direktor hotela Radison. 
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading