LEPE NOVOSTI IZ PEĆINACA U martu rekonstrukcija najlošijeg puta u ovoj vojvođanskoj opštini
Shutterstock/ Thomas Stockhausen

Predsednik opštine Pećinci Siniša Ðokić je saopštio da ga je v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak obavestio da je u toku izrada predmera i predračuna, kako bi radovi na terenu mogli da počnu već u martu, čim to vremenski uslovi dozvole.

Reč je o deonici koja je devastirana transportom peska iz Ašanje, sa eksploatacije peska preduzeća Ašanja pesak za potrebe izgradnje auto-puteva.


Ðokić je naveo da su obavezu kompletne rekonstrukcije ovog puta na sebe još 2019. godine preuzeli Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Putevi Srbije.

"U međuvremenu, početak radova na rekonstrukciji puta Ašanja - Spomenik je više puta odlagan, a nakon brojnih urgencija koje je pećinačka lokalna samouprava uputila resornom ministarstvu i Putevima Srbije, sada imamo obećanje gospodina Drobnjaka da će radovi početi već početkom marta ove godine", navoe je Ðokić.

Opštinsko rukovodstvo je iskoristilo priliku da Drobnjaka informiše i o tome da se transportom peska iz Ašanje, ovoga puta za potrebe izgradnje Fruškogorskog koridora, trenutno ozbiljno narušava stanje deonice regionalnog puta Ašanja - Obrež - Ogar - Donji Tovarnik - Subotište, kao i lokalnog puta Subotište - Brestač.

Kako je rekao, dobili su uveravanja da će i ta deonica puta biti rekonstruisana u potpunosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading