U KOLUBARU SITŽE BAGER Sa još dve mašine ubrzaće eksploataciju i isporuku uglja
Rina

Navodi se da su tri rudarske mašine, visoke do 32 metra i teške do 1.500 tona, upućene na oko 13 kilometara dugu trasu do kopa Polje „G“.

"Iako su pojedinci iz Ministarstva rudarstava i energetike izražavali sumnju u naše podatke, čak i nezavisni instituti koje je angažovalo Ministarstvo potvrdili su tačnost EPS-ovih informacija o količinama otkrivenog uglja. Prema snimcima, ''Kolubara'' ima 7,1 milion tona otkrivenog uglja", rekao je direktor površinskih kopova u RB „Kolubara" Srđan Alimpijević.

On je odbacio optužbe "lobista i takozvanih boraca za zelenu energiju", koji danima ponavljaju da je iz Kolubare išlo samo blato, navodi EPS.

U KOLUBARU SITŽE BAGER Sa još dve mašine ubrzaće eksploataciju i isporuku uglja

Shutterstock/ Thomas Stockhausen

 

"To nije tačno, to vređa i same rudare iz ''Kolubare''. Ne kopa se ugalj zadnjih pet, šest dana ili tog vikenda, kopa se decenijama. Uvek je ugalj bio crno zlato, i održavao je energetsku stabilnost. I na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rudari ''Kolubare'' su dobili podršku", izjavio je Alimpijević.

On je naglasio da se iz RB „Kolubara" isporučuju dogovorene količine uglja, bez ikakvih problema.

"Prethodnih dana bili smo svedoci napada uperenih ka Elektroprivredi Srbije, RB-u ''Kolubara''. Situacija koja je nastala u TENT-u uspešno je prevaziđena, proizvodnja električne energije se odvija nesmetano i dogovorene količine kvalitetnog uglja idu ka termoelektrani bez ikakvih problema", rekao je Alimpijević.

Dodao je da će se isporuke uglja iz dana u dan povećavati, prema planu proizvodnje.

Naglasio je značaj rada svih službi koje su učestvovale u pripremi i realizaciji transporta rudarskih mašina i zahvalio „Elektromreži Srbije", „Putevima Srbije" i „Železnici Srbije" na saradnji u pripremama ovog velikog posla.

"Bager „glodar 4“ je tokom prethodnih meseci kompletno remontovan i očekujemo da će za dva dana biti na transporterima Polja „G“. Krajnji cilj „glodara 4“ je kop „Tamnava-Zapadno polje“, ali će bager narednih meseci raditi na Polju „G“ zbog otvaranja novih količina uglja i stabilnije i sigurnije proizvodnje sa zapadnih kopova", izjavio je Alimpijević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading