GRADSKO ZELENILO INTERVENISALO 750 PUTA Radojičić: Nastala šteta biće nadoknađena građanima!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Radojičić je naveo da je na terenu bilo 350 radnika "Zelenila Beograd", dodajući da je to veoma ozbiljno gradsko preduzeće čiji zaposleni dobro rade svoj posao.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

"Sve parkovske površine koje održava ovo preduzeće su na ponos Beograđana i naš cilj je da još više površina bude pod njihovom kontrolom. Tokom cele godine ovo preduzeće vrši orezivanje i uklanjanje suvih i rizičnih stabala.

Sada su se lomila i potpuno zdrava stabla pod ogromnim teretom vlažnog snega, koji je za dva dana napadao toliko koliko inače napada tokom celog decembra", rekao je Radojičić za televiziju Prva, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Govoreći o čišćenju snega, istakao je da su gradske komunalne službe, sa oko 1.500 radnika, bile 24 časa na terenu i davale sve od sebe kako bi grad funkcionisao.

"Putevi prvog reda u dužini od 1.900 kilometara su putevi koje prve čistimo kada padne sneg. Četiri sata po prestanku snega ti putevi moraju biti prohodni. To je procedura koja je realno ostvariva i koje se mi pridržavamo", rekao je Radojičić.

Naveo je da je nabavljena sva potrebna oprema, te da u ovom trenutku oko 100 kamiona izlazi na teren, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.

"Pala je količina snega koja je inače karakteristična za ceo decembar i u ovim okolnostima svi dajemo svoj maksimum kako bismo situaciju rešili što je moguće pre", kazao je Radojičić.

Istakao je da je krizna situacija u Obrenovcu i Novom Beogradu, kada je reč o snabdevanju električnom i toplotnom energijom, razrešena i da je sada u tim delovima grada sve pod kontrolom.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

Naveo je da tokom dana stigne oko 600 različitih primedbi na grejanje što je, dodaje, uobičajena frekvencija s obzirom na to da je u sistemu grejanja čak 319.000 stanova.

Gradonačelnik se osvrnuo i na izgradnju bolnice Tiršova 2, navodeći da se više od četrdeset godina govorilo o tom projektu, ali da ga niko do sada nije sproveo u delo.

"Želim da izgradnjom nove dečije klinike roditelji više ne moraju da idu u inostranstvo i prikupljaju ogromne sume novca za lečenje svoje bolesne dece. Zato je ova klinika od neizmernog značaja za sve nas", istakao je Radojičić.

Naveo je da je u toku kopanje temeljne jame koja će biti duboka 21 metar.

"Imaćemo pristupnu saobraćajnicu sa auto-puta, a u blizini je i ginekološka klinika kako bi bolesna novorođenčad brzo bila smeštena u ovu bolnicu na lečenje. Radujem se što ovaj projekat napreduje i verujem da ćemo rok za završetak izgradnje, a to je 2024. godina, ispoštovati", rekao je Radojičić, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading