REALIZUJU SE SVI ZNAČAJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI Početkom godine gradnja Severne obilaznice
Alo

Više hiljada kamiona koji sada nedeljno prolaze ulicama Lepenički bulevar i Bulevar Kraljice Marije, izgradnjom Severne obilaznice zaobići će Kragujevac, čime će od teškog tranzitnog saobraćaja znatno biti rasterećen i sam centar grada, kazao je Aleksanadar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

REALIZUJU SE SVI ZNAČAJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI Početkom godine gradnja Severne obilaznice

Alo

 

Ovo je jedan od projekata koji je Vlada proglasila od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju ne samo zbog zaštite životne sredine i pozitivnog uticaja na aerozagađenje u samom gradskom jezgru, već i zbog toga što će putnici iz pravca Batočine, kasnije i izgradnjom Gružanskog koridora, koji se nadovezuje na Severnu obilaznicu, bez zastoja i saobraćajnih gužvi, brže stići do Koridora 10, 11 i Moravskog koridora.

REALIZUJU SE SVI ZNAČAJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI Početkom godine gradnja Severne obilaznice

Alo

 

Severna obilaznica ukupne dužine 22 kilometra sa pet denivelisanih raskrsnica, počinje na međi Jovanovca i Cvetojevca, prolazi kroz Novi Milanovac, Opornicu, Poskurice, Draču i završava se petom denivelisanom raskrnicom na međi Dragobraće i Đurisela, kod mesta Katrga, odakle je predviđen početak Gružanskog koridora.

Njena izgradnja planirana je u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno pet a u drugoj 17 kilometara.

Prva faza izgradnje za koju je urađen Urbanistički projekat i za koji je oglašen Javni uvid, počinje na granici mesta Jovanovac i Cvetojevac, a završava se u Novom Milanovcu, pre puta za Resnik. Javni uvid i prezentacija počinju 8. i trajaće do 15. decembra, do kada će zainteresovani građani i privrednici moći da se informišu i daju svoje predloge i sugestije na Urbanistički projekat Prve faze izgradnje Severne obilaznice.

On će biti objavljen sa sajtu grada Kragujevca a određena su i lica iz Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, koja će u svojim prostorijama zainteresovanima davati dodatna pojašnjenja. Prema najavi ministra Momirovića, podsetio je Milošević, početak izgradnje Severne obilaznice planira se za mart 2022. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading