BEOGRADSKI SAJAM OTVARA VRATA Do kraja meseca čak pet manifestacija, evo šta posetioci mogu da vide
Shutterstock

Od 23. do 25. novembra biće održan Međunarodni sajam energetike, najveći godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom, kaže Aleksandr Ivković, pomoćnik direktora Sektora komercijalnih poslova Beogradskog sajma.

Gostujući u Jutarnjem programu Ivković ističe da će u istom terminu biti održan i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa - Eko Fer i od utorka do četvrtka - Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu - 112 Ekspo.

Prema njegovim rečima to su tri poslovne manifestacije koje okupljaju i mogu dati odgovore na neka od najvažnijih pitanja današnjice, energetika, zaštita životne sredine, bezbednost na radu.

"Verujemo da ćemo uspeti da okupimo i posetioce i izlagače i da to bude najbolji način kako da se prezentuju proizvodi srpske privrde. Mogu da najavim kao svojevrsnu atrakciju pametna brojila na Sajmu energetike koja su proizvod srpskih firmi. Čak četiri firme će predstaviti ta brojila", naglašava Ivković.

Dodaje da su sajmovi mesto na kojem se skuplja ponuda i potražnja i da su idealna prilika za promociju proizvoda, pogotovo kada su to srpski proizvodi.

Naglašava da će sajmovi ekologije i energetike biti održani u hali 2.

"Na Eko Feru biće predstavljeni svi aspekti koji se tiču odnošenja smeća, održivi razvoj, aktivnosti koje prate zaštitu životne ssredine. Ekspo 112 je naslonjena na ove dve prethodne privredne branše. Predstaviće se industrija, proizvodi i usluge koji se bave zaštitom i suprostavljanju u vanrednim situacijama vremenskim nepogodama", poručuje Ivković. Od četvrtka 25. do nedelje 28. dve vrlo zanimljive i popularne manifestacije: Sajam etno hrane i pića i Ekspo zim.

Ekspo zim je već nekoliko decenija pozicioniran kao svojevrsna najava početak skijaške sezone.

"Poslednjih godina Ekspo zim je bio poznat i po prodaji zimskih turističkih aranžmana. To je sad skrenuto u drugi plan, ali biće i segment turističke ponude. Sajam etno hrane traje duži niz godina i prepoznat je kao utemeljenje srpske robne marke. Prezentuju se proizvodi organskog porekla, ručne izrade, pravljeni po starim receptima. To su proizvodi koji se ne mogu videti u svim prodavnicama. Pravljeni su u ograničenim količinama, neuobičajeni su i nemaju ljudi prilike često da ih vide", kaže pomoćnik direktora Sektora komercijalnih poslova Beogradskog sajma.

Ivković ističe da će svi posetioci i izlagači biti bezbedni, obavezne su mere koje je propisao krizni štab a sredstva za dezinfekciju će biti obezbeđena a da vakccinacija ostaje u hali 7.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading