BRNABIĆ NAJAVILA Nismo odustali od kovid propusnica, danas konsultacije sa Kriznim štabom!
Printskrin

Brnabić otkrila šta koči Vladu da uvede kovid propusnice.

- Pre svega čekamo da apelujemo na ličnu odgovornost jer ja verujem da će ljudi da se vakcinišu ako razgovaramo sa njima - objasnila je premijerka.

Kovid propusnice su prilično komplikovan mehanizam koji je i lako zloupotrebiti, s obzirom da nemaju fotografiju. Kada kovid redar pogleda vašu propusnicu, ne zna da li ste to vi ili ne, a ne može da traži ličnu kartu.

Takođe, fotografije ne smemo da vučemo iz baze podataka MUP-a jer je to protiv zakona i tu je poverenik bio jasan.  Da uparimo kovid propusnice sa ličnim kartama postoji mogućnost, ali za to treba da postoji posebna dozvola Vlade, i za to tražimo modalitet, objasnila je premijerka.

Još jedan razlog zašto smo pojačali kontrole je da proverimo šta je dodatno potrebno da se kovid propusnice poštuju, ako ih uvedemo. Spremamo se polako....kazala je Ana Brnabić.

BRNABIĆ NAJAVILA Nismo odustali od kovid propusnica, danas konsultacije sa Kriznim štabom!

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

 

Ona je najavila sednicu Kriznog štaba tokom ove nedelje, pošto će danas imati konsultacije sa medicinskim delom, "da vidimo da li je potrebno bilo šta dodatno da uradimo". 

Premijerka je kazala da moramo da shvatimo da umiru nevakcinisani da maske u zatvorenim prostorima moraju da se nose, u javnom prevozu, tržnom centru, restoranima...

"Od petka ćemo imati nultu toleranciju za to. Kovid redari su tu da obezbede da svi poštuju mere" - poručila je Brnabić.

- Mi nismo odustali od kovid propusnica. U petak sam se čula sa poverenikom da vidimo šta možemo, a šta ne smemo, da bismo obezbedili što manju zloupotebu. Ukoluko odlučimo da uvedemo kovid propusnicu, vi ne možete nigde ući sa samo jednom dozom vakcine. Zato je dobro da to sad odmah uradite, da ne biste morali da čekate da dobijete kovid propusnicu - poručila je premijerka.

Premijerka je kazala i da je dobro, pošto je primila treću dozu vakcine Fajzer. Za sad se osećam odlično - rekla je Brnabić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading