STUDENTSKI CENTAR NOVI SAD U domovima više od 3.000 mesta, brucoši se prvi uselili
Printscreen

Za studente ostalih godina konkurs traje do 1. novembra. U domovima ukupno ima 3.006 mesta, saopštio je Studentski centar.

"Stanare domova "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović" dočekao je unapređen ambijent, jer su tokom avgusta izvedeni radovi na rekonstrukciji terasa, a uskoro će u oba doma biti zamenjena i vrata u svim sobama na prvom spratu.

Renovirana je i studentska menza u kojoj se trenutno na dnevnom nivou posluži oko 2.500 obroka. Takođe ćemo zameniti i tuš kabine u domu "Nikola Tesla" , a dom Sajmište dobiće nov krov", rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.


Od 1.885 studenata trenutno je samo jedan student pozitivan na virus korona, on se nalazi na kućnom lečenju i ima lakše simptome.

Martinović je rekao da je Studentski centar Novi Sad u skladu sa preporukama Kriznog štaba Srbije i Kriznog štaba Novog Sada kojim predsedava gradonačelnik Miloš Vučević, u svim domovima obezebdio sobe za izolaciju studenata.

"Sve sobe se nalaze na prizemlju kako bi redovno mogli da se dostavljaju hrana, lekovi i knjige. Uz to, formirali smo i volonterski kol centar za podršku studentima u izolaciji, kao i servis "Knjiga na klik" preko kog studenti na e-mail mogu dobiti svu potrebnu literaturu za učenje", kazao je Martinović.

On je dodao i da se u svim domovima sprovode stroge antipandemijske mere. Na ulazima su postavljeni dozatori sa sredstvima za dezinfekciju, a obavezno je nošenje maski.

"Apelujem na sve studente da se pridržavaju propisanih mera, i da se vakcinišu, kako bismo rizik od zaraze kovidom-19 sveli na minimum", rekao je Martinović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading