NOVI ROK ZA POPRAVKU MOSTA U MLADENOVCU  Završetak radova se očekuje u oktobru
Foto: Youtube/Printscreen

I ovaj rok je pomeren, pa nadležni u JP "Putevi Srbije" obećavaju da će čelična kontrukcija biti završena u oktobru i to ako vremenski uslovi dozvole!

Sanacija nadvožnjaka traje od proleća 2020. godine, a saobraćaj preko mosta u potpunosti je obustavljen od novembra prošle godine. Rokovi za završetak su pomerani iznova i iznova.

- Očekivani završetak radova na sanaciji prilaznih konstrukcija je kraj septembra, dok se završetak radova na čeličnom delu konstrukcije očekuje u oktobru. Time će se steći uslovi za vraćanje saobraćaja u normalan režim, ukoliko vremenski i svi ostali uslovi dozvole - kažu u JP "Putevi Srbije".

Kažu i da su pešačke staze i ograda u završnoj fazi izvođenja. Putari "Štrabaga", koji je izvođač radva, rade i na kolovoznoj ploči gde se postavlja hidroizolacija, posle čega sledi postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje. Kompletirani su radovi na zaštiti pruge postavljanjem čeličnih nosača i daščanog patosa iznad kontaktne mreže.

Srušena je kolovozna ploča na čeličnoj konstrukciji i sledi izrada nove, hidroizolacija i asfaltiranje. U JP "Putevi Srbije" navode i da su radovi na sanaciji stubova i donje površine kolovozne ploče planirani po uspostavljanju saobraćaja na mostu.

Da popravka mosta od početka sporo ide, Mladenovčani su bili svedoci svakog dana. Tokom leta 2020. putari su se povukli jer su uočena nepredviđena oštećenja koja su zahtevala obimnije radove. A za njih je bilo potrebno ponovo napraviti projekat, koji je završen krajem aprila. Tek 8. jula izvođač je počeo da radi u skladu sa dostavljenom izmenjenom dokumentacijom.

KOLONE I KRUŽENJE

Konstrukciju dugu 50 metara JP "Putevi Srbije" nikako da rekonstruišu, iako je najbrža veza sa selima Koraćica, Markovac, Velika Ivanča... Zato Mladenovčani mesecima kruže i po nekoliko kilometara, jer se preko njega ne može. Problem je što se zbog zatvaranja ovog puta zakrči drugi prilaz gradu. Kruže i gradski autobusi, koji zbog toga kasne i po 10,15 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading