GUŽVE NA UŽIČKIM ULICAMA USKORO PROŠLOST Svi radovi biće završeni u roku!
Foto: RINA

Najveće gradilište trenutno je potez oko Narodnog muzeja Užice gde se gradi novi kružni tok. Uporedo sa izgradnjom kružnog toka rekontruiše se u potpunosti deo ulice Dimitrija Tucovića ka vrhu Dovarja. Postavljaju se ivičnjaci, ali i behaton kocke koje već sada privlače veliku pažnju naših sugrađana, jer će po završetku svih radova ovaj deo ulice Dimitrija Tucovića, zajedno sa kružnim tokom dobiti potpuno drugačiji izgled.

Mehanizacija i ljudstvo mehanizacije od 16. avgusta nalaze se u Jug Bogdanovoj ulici, od raskrsnice sa ulicom Milovana Glišića do raskrsnice sa ulicom Kneza Mihajla, gde se takođe radi kompletna rekonstrukcija. Zamena podloge i dotrajalih instalacija, potporni zidovi, trotoari obuhvaćeni su ovim radovima, a očekivanja su da će sve biti završeno u predviđenom roku.

Početkom prošlog meseca počela je i gradnja pešačke staze u dužini 300 metara kod Medicinske škole koja će povezati mesne zajednice Krčagovo i Carinu. Investitor radova je Grad Užice, a vrednost radova oko 6 miliona dinara. Dužina staze je oko 300 metara, površine 560 kvadrata i sastoji se iz dva dela, stepenišnog, širine 1,2 metra i dela sa rampom koji će omogućiti kretanje dečjih kolica i osoba sa invaliditetom. Duž staze planirano je šest odmorišta, biće postavljene klupe i javna rasveta.Rok za završetak staze je 60 dana.

U toku je i rekonstrukcija trotoara duž glavne ulice od nekadašnjeg “Kristala” do Ulice Strahinjića Bana. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a izvodi ih “Stabil pro” u sklopu nastavka ambijentalnog uređenja centra grada.

Naravno, nastavljaju se i ostali radovi predviđeni planovima i programima za ovu godinu kako u samom gradu, tako i u sesokim mesnim zajednicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading