CARIČIN GRAD NA LISTI UNESCO To je najavila predsednica Vlade u poseti Sijarinskoj Banji
Alo!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se država trudi da arheološko nalazište Justinijana Prima (Caričin grad) bude na UNESCO-voj listi zaštite i izrazila nadu da će to dodatno privući turiste u taj kraj naše zemlje.

Odgovarajući na pitanja novinara u opštini Medveđa, Brnabić je rekla da će tokom posete Jablaničkom okrugu obići i Caričin grad kako bi videla šta može dodatno da se uradi, kada je reč o tom arheološkom nalazištu.

- Uložili smo značajna sredstva, preko Ministarstva kulture i informisanja. Ta iskopavanja radimo sa našim partnerima iz Francuske i sa time ćemo nastaviti, a danas ću videti šta još treba da uradimo da bismo zaokružili celu  priču i to arheološko nalazište učinili dostupnim za sve naše građane, ali i turiste iz celog sveta- rekla je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas Sijarinsku banju i Specijalnu bolnicu Gejzer u opštini Medveđa i istakla da je dogovoreno da se uradi put kako bi se ta banja povezala sa Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom banjom.

CARIČIN GRAD NA LISTI UNESCO To je najavila predsednica Vlade u poseti Sijarinskoj Banji

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što je, kako je istakla, država uložila značajna sredstva u ovu banju i dodala da je to predeo ogromnog potencijala.

- Važan projekat koji treba da guramo u budućnosti, a koji smo sada dogovorili je povezivanje sa Kuršumlijom preko Radan planine. Tim putem ćemo Sijarinsku banju povezati sa tri prelepe banje u Kuršumlji - Prolom, Lukovskom i Kuršumlijskom ili Kraljevskom banjom, Ðavoljom varoši, a tu imamo i Caričin grad - rekla je Brnabić novinarima.

 

- Zato treba da uložimo više u naše prirodne resurse, poljoprivrednike, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća - da vidimo da sve ono što možemo sami, sami i uradimo, da se ne oslanjamo u ovakvim predelima na strane direktne investicije. Ako dođu, dobro su došle i mi ćemo im pomoći, ali dok čekamo i pripremamo okruženje da ih dovedemo da vidimo šta je to što možemo da uradimo samo sa našim ljudima odavde - rekla je Brnabić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading