Četiri opštine i jedan grad pred restrikcijom vode: Svakog dana od 100 do 200 litara manji protok vode na Rzavu
Rina

Čačak, Lučani, Gornji Milanovac, Požega i Arilje su pred uvođenjem restrikcije vode ukoliko se nastave ovakve temperature. Vodostoj reke Rzav svakim danom je u padu od 100 do 200 litara u sekundi, kazao je direktor JP "Rzav" Arilje Zoran Barać.

- U distribuciji smo imali nekih 720 sekundnih litara, sada 600, to je manjak. I kako reka bude padala mi ćemo te količine morati još da smanjujemo - kazao je Barać.

Rina

 

Posledice niskog vodostaja prvo bi osetili potrošači u Lučanima.

- Trenutno se distribuira 66 litara vode u sekundi opštini Lučani to ispunjava naše potrebe. Ali mi i dalje apelujemo da se voda namenski troši kako bi je imali - rekao je Milivoje Dolović predsednik Opštine Lučani. 

Grad Čačak danas je na hitno zakazanoj sednici Gradskog veća uveo mere restrikcije potrošnje vode zabranom korišćenja vode iz vodovoda za polivanje parkova, vrtova, bašti, pranje ulica i vozila.

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" Čačak u saradnji sa komunalnom inspekcijom i komunalnom milicijom vršiće kontrolu primene mere restrikcije potrošnje vode  a protiv korisnika vode koji se ne pridržavaju mere primeniće se kaznene odredbe.

Komentari (0)

Loading