Bukti požar kod Nove Varoši: Vatrena stihija se širi ka kućama, Ilija i ostali meštani strahuju za svoje domove (FOTO/VIDEO)
Rina

Krenuo je najverovatnije od udara groma na litici, a u ovom trenutku se širi prema prvim kućama. Ilija Ilić kaže za agenciju RINA da je mnogim meštanima izgorelo na desetine hekatara četinarske šume.

- Meni je izgorelo oko sedam hektara, a stradala je šuma Ilićima, Kuzeljevićima, Perišićima i Đenićima - navodi on. Ilija kaže da je iza njih neprospavana noć i da strahuju za svoje domove jer požar nije lokalizovan iako nadležni tvrdili da je pod kontrolom.

Inače, jutros oko 5 časova tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, uputili su se u pravcu Negbine, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena. Još jedan helikopter će im se pridružiti u toku prepodneva.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading