BUKTALA VATRA Veći požar zahvatio šumu kod Nove Varoši., naporima vatrogasaca uspešno lokalizovan
EPA

U novovaroškom selu Negbina, tokom poslepodnevnih časova buknuo je veliki požar, prenose beogradski mediji.Vatrena stihija progutala je veću površinu četinarske šume, ali su vatrogasci iz Nove Varoši i Prijepolja uspeli da  lokaliziju požar.

Na licu mesta nalaze se vatrogasci iz Prijepolja i Nove Varoši. Za kratko vreme ovo je drugi požar na području Nove Varoši.Pored nepristupačnog terena, problem u gašenju je predstavljala visoka temperatura.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je Tanjugu da su vatrogasci lokalizovali požar i da trenutno nema opasnosti da se vatra proširi.

"Šumari i vatrogasci dežuraju svakog trenutka, požar je lokalizovan i trenutno nema opasnosti da se proširi. Zapalio se deo privatnog poseda Srbija šuma. Ne znamo uzrok ovog požara, ali po ovakvom vremenu veliki problem nam prave roštiljanja u prirodi", rekao je Vasiljević.

Nedavno je danima buktala vatra u Rutošima, koju su vatrogasci uz pomoć kiše uspeli da stave pod kontrolu.Gorelo je i na Crnom vrhu kod Priboja, gde je stotinak hektara četinara stradalo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading