NA VIDOVDAN KONKURS ZA KUĆE Evo ko sve može da se prijavi
Alo

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva, gde se mogu naći sve informacije o javnom pozivu, načinu i uslovima konkurisanja, neophodnoj dokumentaciji i slično, cilj ove pomoći jeste da se, rešavanjem stambenog pitanja, smanje migracije iz seoskih krajeva, da se seosko stanovništvo motiviše da ostane na selu i da se podstaknu mladi da se vrate na selo.

Precizirano je da se parama dobijenim iz ovog programa ne mogu opremati seoske kuće i okućnice, one se ne mogu koristiti ni za plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje seoske kuće sa okućnicom, zatim za porez na imovinu, za troškove prikupljanja dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs, kao i za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće.

Iz ovog programa se maksimalno može dobiti 1,2 miliona dinara a ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od ove sume. Pravo učešća na javnom konkursu imaju mlađi od 45 godina, koji nisu vlasnici ili suvlasnici nepokretnosti u Srbiji, osim poljoprivrednog zemljišta.

Uslov je i da sa prodavcem nepokretnosti nisu u krvnom srodstvu, da nisu u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnosti.

Rok za prijavljivanje teče od dana objavljivanja javnog konkursa pa do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra ove godine. Novac će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava, a najkasnije do 1. novembra.

Program i obrazac prijave se mogu preuzeti elektronskim putem na internet stranici Ministarstva za brigu o selu www.mbs.gov.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading