Sećate se stolara Siniše koji je nudio dve kuće i radionicu? Usledio je preokret: Morao sam da ih oteram (FOTO)
Rina

Stolar Siniša Stević iz sela Mijailovac kod Velikog Gradišta, prošle godine došao je u žižu javnosti kada je obelodanio da svoje dve kuće i stolarsku radionicu koja se prostire na nekoliko stotina kvadrata i opremljena je svim mašinama, poklanja porodici koja će živeti sa njim i voditi računa kako o domaćinstvu, tako i o zanatskoj radnji.

Usijali su se bili Sinišini telefoni, oko pedeset porodica javilo se ovom stolaru, a na njemu je bilo da izabere onu koja mu je najviše prirasla srcu. Tako je i bilo. Odluka je pala na jedan mladi bračni par iz sela u okolini Vršca.

- Dnevno sam razgovarao sa nekoliko porodica. Mnogi su bili fini i slatkorečivi i bilo mi je jako teško da izaberem. Odlučio sam se za jedan bračni par, imaju oko tridesetak godina. Bili su u veoma nezavidnoj finansijkoj situaciji, i delovali kao jako fini i želeo sam da im pomognem misleći da ćemo živeti u miru i slozi - izjavio je Siniša za RINU.

Rina

 

Oni su se doselili u Mijailovac kod Velikog Gradišta, postepeno prenosili svoje stvari u Sinišin dom, ali kako su dani prolazili priča je dobijala drugačiji epilog.

- Vrlo brzo pokazalo se da su oni očekivali da izgleda kod mene dođu na izdržavnje. Sve sam radio sam održavao kuću i radnju, a da od njih nije bilo nikakve pomoći. Mislio sam da će se vremenom možda nešto promeniti, da im treba određeni period da se prilagode, ali slaba vajda. Sve je ostalo isto. Osim što sam radio u domaćinstvu, morao sam da idem i za njih. Nisam više to mogao da tolerišem i morao sam im reći da idu. Otišli su iz moje kuće pre petnaest dana - izjavio je ovaj stolar.

Iako razočaran, Siniša ne odustaje od svoje odluke i nada se da će ipak upseti da pronađe dobru i vrednu porodicu kojoj će pokloniti sve ono što je za života stekao, a što sigurno nije malo.

- Ko zna koliko sam finih ljudi propustio, a koji su se javili. Posle ovog što se desilo kontaktirao sam neke koji su me ranije zvali, ali sada pet puta merim i jednom sečem. Ukoliko ne uspem da pronađem, postoji i opcija da svoju radionicu dam u zakup ko hoće da radi, posao mu je potpuno razrađen. Ja sam na izmaku snage i red je da malo odmorim, a žao mi je da propadne sve što sam stvarao godinama - kaže Siniša.

Rina

 

Stević je decenijama unazad jedan od najpoznatijih stolara u tom delu Srbije. Ispod njegove vešte ruke izašlo je na stotine proizvoda od drveta, a težak rad i još teži život obeležili su njegov vek.

- Sve što imam posle smrti ostalo bi toj porodici. Moja familija nije se javljala godinama, tek sad kad je videla da poklanjam kuće, pa bih sa ljudima koji dođu kod mene potpisao ugovor kako ne bi imali problema na naslede imanje. Da porodica bude poštena i da nikad ne dozvoli da se ugasi slavska sveća. To je jedino što ja tražim za uzvrat, od onih koji se odluče da žive sa mnom i dobiju sve ono što sam težačkim radom stekao - zaključio je Siniša.

Komentari (3)

Loading
XXL

13.06.2021 17:23

Ma matori je namćor. Gde mu je kćerka i unučad što nisu kod njega 😳🤔❓Nema taj nameru da to ostavlja ikome jer su ga svi napustili već bi da još nekoga zavlači. Intervjuišite njegovu kćerku da znamo zašto mu zvrje dve kuće prazne pored dva unučeta.

OT

13.06.2021 17:39

Сутра ће отерани брачни пар за опозиционе/стране новине да каже: Па ми немамо од чега да живимо у овој одвратној земљи

Nedja

13.06.2021 23:06

Da je on dobar čovek odabrao bi neku porodicu iz svog sela ili iz susednih sela.