Siniša MAli, Hit Tvit
Printscreen Pink
Siniša MAli, Hit Tvit

Printscreen Pink

 Hit Tvit, Foto: Printscreen Pink

 

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink povodom teme o spornom zakonu o slobodi veroispovesti koji je donela Crna Gora je rekao:

" Postoji ta hipoteka 1990 -tih očigledno kod nekih političara iz ovog regiona. Srbija se promenila u međuvremenu, mislim da je to veoma važno. Da napomenem još jedanput ništa Srbija nije uradila loše u ovom trenutku i po ovom pitanju. Taj zakon o slobodi veroispovesti je donesen u Crnoj Gori. Mi pomažemo Srbima i da ih podržimo ma gde oni živeli. Dakle, kao što je predsednik Vučić rekao borimo se istinom, a ne oružjem, i neko to na žalost doživljava kao čin agresije ili možda kao čin slabosti. Nije to ni čin agresije, ali nije ni to čin slabosti to je naša želja i naše legitimno pravo da se bavimo i pomognemo Srbima koji žive van Srbije. Ja sam imao priliku da sa Vučićem odem gde smo samo zbog toga što se Srbija promenila ekonomski jači, snažniji, bogatiji na kraju krajeva mi smo opštini Drvar i još tri opštine otvorili tri nove fabrike pomogli ljudima u Drvaru pomažemo i sprskim ustanovama u Crnoj Gori, dakle i sa tom politikom ćemo nastaviti i u budućnosti rekao je Mali.

Na pitanje voditeljke kako vidi poziv za recipročno ponašanje prema Crnogorcima u Srbiji od strane Ivice Dačića, Mali je rekao:

" Ja nisam nikad bio za nikakve sukobe i podele. Srbi i Crnogorci su dva bratska naroda, treba da se borimo da zajedno idemo dalje i da sve sukobe i potencijalne sporove treba da kompromisom rešimo. Srbija se bori za mir i stabilnost u regionu, izjavio je Mali.