Karađorđevići
Alo!
Karađorđevići

Alo!

Karađorđevići, Foto: Alo!

* Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina obeležili su u Marseju 85. godišnjicu atentata na kralja Aleksandra I

* Sa ceremonije izostali su Aleksandrovi sinovi, prinčevi Petar, Filip i Aleksandar

* Ceremoniji je kao glava zvezda prisustvovala Katarinina ćerka Alison Endrjuz

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina obeležili su u Marseju 85. godišnjicu atentata na kralja Aleksandra I. Obeležavanju godišnjice, tačno na mestu ubistva, prisustvovali su i Zoran Đorđеvić, ministar za rad, delegacija Udruženja „Kraljevina Srbija“ i delegacija POKS-a.

Uočljivo je pak, zapazili su naši izvori koji su bili na licu mesta, što su i s ove dvorske ceremonije izostali Aleksandrovi sinovi, prinčevi Petar, Filip i Aleksandar. Ceremoniji je kao glava zvezda prisustvovala Katarinina ćerka Alison Endrjuz. Ona je čak u zvaničnoj najavi događaja koja je poslata sa Belog dvora predstavljena kao ćerka prinčevskog para.

Princ dovodi Trampa u Srbiji!

AUTOR: Jelena Đondović DATUM I VREME: 20.02.2019. 07:13 Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina prisustvovali su pre nekoliko dana tradicionalnom prijemu i večeri u „Mar-a-Lagu" na Floridi koji je organizovao predsednik SAD Donald Tramp. Tramp, Melanija i Karađorđević , Foto: Alo! Princ Aleksandar Karađorđević po povratku u Beograd sumirao je za „Alo!"

 

Naši sagovornici s ogorčenjem konstatuju da to i ne čudi, budući da na dvoru ne žive Aleksandrovi sinovi, već samo ćerka princeze Katarine.

- Ona živi u slamnatoj kući, što je inače prvi izgrađeni objekat na dvorskom kompleksu koji su koristili kralj Aleksandar i kraljica Marija. Alison odatle koordinira kancelarijom kraljevskog para, ali odatle vodi i svoj biznis: proizvodnju i distribuciju ekskluzivne kafe. To, naravno, ne bi bilo sporno da se ti proizvodi stalno ne promovišu u zvaničnim saopštenjima kraljevskog dvora i na dvorskim prijemima. Mnogi članovi Krunskog saveta skrenuli su pažnju da to nije ni dobro ni primereno, ali izgleda da njihovo mišljenje nikoga ne zanima - ističu naši izvori.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naš list uspeo je da stupi u kontakt s jednim od naslednika prestolonaslednika Aleksandra, princom Filipom, pa smo ga pitali zbog čega se on i njegova braća ne pojavljuju na zvaničnim dvorskim ceremonijama i zašto nisu prisustvovali obeležavanju godišnjice atentata na kralja Aleksandra.

Danica Marinković i princ Filip

Promo

Danica Marinković i princ Filip, Foto: Promo

- Što se tiče 85. godišnjice od atentata na kralja Aleksandra, Danica, Stefan i ja smo otišli do Crkve Svetog Save u Londonu i zapalili smo sveću za pokoj duše mog pradede. O događaju u Marseju obavešten sam tek pre dva dana. Žao mi je što nisam bio blagovremeno obavešten o tome. Mislim da bi bilo lepo da smo Petar, Aleksandar i ja takođe bili u Marseju, kao i svi ostali unuci i praunuci viteškog kralja. Bio je to dobar razlog da svi Karađorđevići budu na okupu. Ali, drago mi je da je bar moj otac bio tamo, ipak je on starešina kraljevskog doma - piše u odgovoru princa Filipa.

Sinovi iz prvog braka

Petar, Filip i Aleksandar su sinovi prestolonaslednika Aleksandra koje je dobio u braku sa Marijom de Gloriom, princezom od Brazila i Portugala. Aleksandar i Marija de Gloria venčali su se 1972. i o njihovom venčanju izveštavali su brojni svetski mediji. Taj brak okončan je nakon rođenja blizanaca Filipa i Aleksandra, 1983. godine, da bi se dve godine kasnije srpski prestolonaslednik oženio sadašnjom suprugom, princezom Katarinom, koja iz svog prvog braka ima dvoje dece - Dejvida i Alison.

 

TURISTIČKA SEZONA NA DVORSKOM KOMPLEKSU NA DEDINJU Otkrijte tajne zabranjenog grada

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs

 

 

Komentari (2)

pepa prasac

10.10.2019 00:34

ma svi su oni laznjaci, koja kraljevina, koji prestolopretedenti, princeze i princevi cega?

Tea

10.10.2019 06:33

Nazalost prestolonaslednik je toliko iskompleksiran, da se moglo I ocekivati da bude ljubomoran na sinove