Ukrajinska vojska
Youtube/Printscreen
Ukrajinska vojska

Youtube/Printscreen

Ukrajinska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Letovi vojne avijacije i dronova su zabranjeni

* Dron se kretao ka naselju Vesjolaja Gora

* Provokacije su konstantne

Narodna milicija Luganske narodne republike oborila je naoružanu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti na liniji u Donbasu, saopštio je novinarima načelnik pres-službe odeljenja za odbranu LNR Jakov Osadčij.

Letovi vojne avijacije i dronova iznad linije razgraničenja u Donbasu zabranjeni su Minskim sporazumima.

Pročitajte još:

- Danas je Narodna milicija ponovo sprečila pokušaj upotrebe drona koji je pokušao da zaobiđe njene pozicije i da se uputi ka naselju Vesjolaja Gora - rekao je Osadčij.

Neprijateljske podmornice krenule u napad! Rusija na udaru! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Tass/V.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 18:06 Primećene neprijateljske podmornice! Rusija na udaru! (VIDEO) Ruska Severna flota, Foto: Youtube/Printscreen Ratni brodovi Severne flote rasporedili su se na granici Barencovog i Norveškog mora u mornaričkim manevrima kako bi tragali za neprijateljskim podmornicama, izveštava agencija za štampu u petak.

Po njegovim rečima, dron Oružanih snaga Ukrajine bio je opremljen improvizovanim uređajem za ispaljivanje granata VOG-25. Osadčij je dodao da će materijali kojima raspolaže Narodna milicija biti prosleđeni Republičkom tužilaštvu i priloženi krivičnim predmetima protiv komandanta 46. brigade Oružanih snaga Ukrajine, pod članovima "teroristički napad" i "upotreba zabranjenih sredstava i metoda rata".

Dvoje mrtvih, više ranjenih, Moskva pod visokom uzbunom, zatvaraju DEO MORA!

AUTOR: Tanjug; D:K. DATUM I VREME: 08.08.2019. 19:06 - 08.08.2019. 19:13 Uzbuna! Rusija, Foto: screenshoot/Twitter Rusija je na mesec dana zatvorila za plovidbu deo Belog mora nakon današnje eksplozije raketnog motora na vojnom poligonu u blizini Arhangelska, na severu zemlje, u kojoj su dve osobe poginule, a četiri ranjene, javila je agencija Interfaks, pozivaući se na zvaničnike luke u tom gradu.

- Tokom sastanka tročlane kontakt-grupe u Minsku komanda operacije Združenih snaga nastavlja da destabilizuje situaciju, vršeći provokacije koristeći bespilotne letelice - dodao je Osadčij.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa