Vladimir Putin, Dmitrij Peskov
AP/Alexei Nikolsky
Vladimir Putin, Dmitrij Peskov

AP/Alexei Nikolsky

Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, Foto: AP/Alexei Nikolsky

 

* Pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja

* To se odnosi na one koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje

* Takođe, ko je nanosio teške telesne povrede i učestvovao u terorističkim akcijama neće biti zaposlen

Rusko Ministarstvo saobraćaja uvelo je zakon po kom se silovateljima, ubicama, teroristima i drugim opasnim kriminalcima zabranjuje da rade kao taksisti i vozači javnog prevoza.

Pročitajte još:

Zakon je razvijen u ime predsednika Rusije Vladimira Putina, a inicijativa pripada gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjaninu.

Povređen Vladimir Putin!

AUTOR: I.Đ. DATUM I VREME: 15.02.2019. 10:11 - 15.02.2019. 11:08 Predsednik Rusije upamtiće ovaj dan. Vladimir Putin, Foto: EPA/Michael Klimentyev Vladimir Putin doživeo je neprijatnu povredu prsta posle treninga sa Beslanom Mudranovim, olimpijskim šampionom u džudou. Putin je poželeo da se pridruži najboljim džudistima Rusije na treningu, ni ne sluteći šta mu se može dogoditi.

Poslanici su podržali zakon, piše ruski "Komersant".

Požar tržni centar Moskva

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi u dokumentu, pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje, namerno nanošenje teških telesnih povreda, teroristički napad, organizovanje terorizma.

Povezane teme:

Pravilo se neće odnositi da one koji se nalaze na uslovnoj kazni.

U roku od 120 dana od usvajanja zakona, radnici će svojim nadređenima morati da dostave dosijee iz policije. U nedostatku odgovarajućih dokumenatara, kompanija ima pravo da otpusti zaposlenog.

BONUS VIDEO: Medvedev sleteo u Beograd!